Kamuran Turgay - Bismil Haber

protokol-ayakta.jpg

Düzenlenen programa Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı H. Ali Bilmez, Bismil Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Akyol, Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Gülseven, Sur İlçe Müftüsü İlhan Günay, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim Halil Erdem, kurum amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, programda dereceye giren öğrencilere çeyrek altın hediye ederek desteklerini sundu.

protokol.jpg

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından da Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ilahi korosu tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

koro.jpg

Katılımcılara hitap eden Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır “Ne kadar güzel bir duygu. İmam Hatip lisesileri zor zamanlarda ve zor imkânlarda kuruldu. Ama bugün öğrencilerimizin eğitim ve öğretimleri için tüm imkanlar seferber ediliyor. Hamdolsun. Böylesi yarışmalar öğrencilerimize bir teşvik niteliğindedir. Tüm yarışmacı kardeşlerimiz birinci olarak geldiler. Kur’an’ın nuruyla yolları ve bahtları aydınlansın İnşa Allah.” dedi.

f1eaead6-6d11-4682-8613-1e7e1e610348-750x422.jpg

Okul Müdürü Müzeyyen Tarhan “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ve okulumuzda yapılan yarışmaya hepiniz hoş geldiniz. Okulumuzda birçok faaliyete ve birçok projeye imza attık. Bundan sonra da okulumuzu iyi bir seviyeye getirene kadar tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımla çalışacağız. Bugün sizi ağırlamaktan şeref duyduk. Tüm öğrencilere yarışma da başarılar diliyorum.” Dedi.

f6f41c9e-85eb-40fd-9fa9-76c561e723f9-750x422.jpg

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında ise birinci, Bismil Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Cemile Demir olurken, Hafızlık Yarışması birincisi ise Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Sümeyye Şura Dağlam oldu.

yarisma.jpg

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler:

1.Bismil Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden 98,2 puan ile Cemile Demir birinci seçildi.

2.Kayapınar’dan katılan Nur Muhammed 92,8 puanla ikinci oldu.

3.Bağlar’dan katılan Gülsüm Özdemir 89,8 puanla üçüncü oldu.

Hafızlık kategorisinde dereceye giren öğrenciler;

1.Sümeyye Şura Bağlan 86,4 puanla birinci oldu.

2.Karapınar’dan Nazlı Can Yaşar 75,4 puanla ikinci oldu.

3.Yenişehir’den Berivan Üçdağ 65,6 puanla üçüncü oldu.

Birinci olan öğrencilere çeyrek altın ve plaket verilirken, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere de çeşitli hediyeler ve plaketler verildi.

Editör: Haber Merkezi