Batman'ın Beşiri ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yaklaşık 150 adet Kur'an-ı Kerim ilçeye yakın bir çaya bırakıldı. Beşiri'de çay kenarında görev yapan Sismik (Petrol Arama Şirketi) elemanları işyerlerine giderken, çayda bir şeylerin suyla beraber aktığını görünce şüphelenip arabayı durdurdular. Su üzerinden giden cisimlerin Kuran-ı Kerim olduğunu anlayan işçiler suya girip hemen toplamaya başladılar. 33 adet Kuran-ı Kerim'i çaydan çıkarabilen işçiler bunun 3 katının da suyla beraber gittiğini söylediler.

 Görgü tanıklarından M.Ç., "Saat:17:30 civarında ekibimizle beraber suyun üzerinde suyla birlikte bir şeylerin aktığını gördük normal kitap sandık inip baktığımızda Kuran-ı Kerim olduğunu gördük. 33 tane kurtardık ama yaklaşık 100 taneye yakında suyla beraber akıntıya kapılıp gitti. Ancak bu kadarını toplayabildik" dedi.

Kur'an-ı Kerimlerin bu şekilde suya bırakılması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken olay yerine gelen jandarma ekipleri Kur'an-ı Kerimleri ilçe müftülüğüne teslim etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"Kuran-ı Kerim e büyük bir saygısızlık"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Batman İl Başkanı Şeyhmus Özcan Kuran'ı Kerimi suya atanlara tepki gösterdi. Konuya ilişkin açıklaması şöyle "Batman İlimize bağlı Beşiri İlçemiz de bulunan Beşiri çayı (Deresi)  yakınlarda çalışmalarını yapan ve dere kenarında oturup, dinlenmekte olan  Sismik arama işçileri tarafında derede akan suyun içinde 100'lerce KUR'ÂN-I KERÎM suyun hızlı akmasına rağmen 32 Adet KUR'ÂN-I KERÎM ve 13 Adet Yasin-i Şerifsudan çıkartılmıştır. Geri kalan KUR'ÂN-I KERİM ve Yasin-i Şerif'ler akıntı ile beraberinde giden 100'lerce  KUR'ÂN-I KERİM ve Yasin-i Şerif  ler çıkartılamadı. Bunu her ne sebeple atmışlar ise bu tür kişi ve kişileri kınıyor ve lanetliyoruz. Bu KUR'ÂN-I KERİM'e yapılan büyük bir saygısızlıktır. KUR'ÂN-I KERÎM' e Saygı ve Sahiplenmek tüm İslam Alemi'ne ait olup bu işi her ne sebeple yapanları tekrardan lanetliyoruz ve yetkililer tarafından bu tür hususlar ivedilikle araştırılmalı ve bunu yapanların ne amaçla veya ne niyetle yaptıklarını araştırılarak, tespit etmelerini ve caydırıcı ve hak ettikleri cezanın yetkililerce verilmesini istiyor ve en büyük arzumuzdur. 100'lerce KUR'ÂN-I KERİM' i dereye atan veya atanları tekrardan üstüne basa basa lanetliyoruz. KUR'ÂN-I KERİM hiç kimsenin özel şahsi malı değildir. Tüm İslam Alemi'nin Kitabı ve Rehberidir. Tüm İslam Alemi'nin bunu Lanetlemelerini istiyor ve tek temennimizdir.".

Batman postası

Editör: Haber Merkezi