DİYARBAKIR - Kuran Nesli Platformu Diyarbakır temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, insanlığın dün olduğu gibi bugün de Kur'an'ın adaletine muhtaç olduğu belirtilerek, Kur'an'sız bir hayatın, bütün sorunların ve içinden çıkılmaz buhranların asıl kaynağı olduğu vurgulandı.
 
Kur'an Koruma Altındadır Fakat Müslümanlara Düşen Görevlerde Vardır
"Bilindiği gibi Kur'an'ımıza, mukaddesatımıza İslam düşmanları tarafından birçok saldırı yapılmaktadır. Şüphesiz Kur'an Allah'ın (cc) koruması altındadır. Ancak bu konuda biz Müslümanlara da çok büyük işler düşmektedir. Bugün eğer Kur'an'ımızı bütün dünyanın gözleri önünde parçalayıp yakmaya cesaret edebiliyorlarsa, bu Müslümanlar için büyük bir utançtır!" ifadelerine yer verilen açıklamada, "İşte bütün bu sorumlulukların farkında olan Müslümanlar olarak arzuladığımız ve hedef edindiğimiz bir Kur'an nesline ulaşmak için "Kur'an Nesli Platformu" adı ile bir platform kurduk" denildi.
 
Platformun kuruluş amacı ise şu ifadelerle açıklandı: "İslam düşmanlarının bütün hile ve desiselerine karşı Kur'an 'ın okunup anlaşılması, hayatın her alanına uygulanması ve bütün işlerinde Kur'an-ı Kerim'in hükümlerini hesaba katan, vahyin ölçüsü ile hareket eden tertemiz bedenler yetiştirilmesi gayesi ile yola koyulduk."
 
Kur'an Seferberliği Başlattık
Tekrar Kur'anî bir şuura ve Kur'an'ın meydana getirdiği Kur'anî nesle ulaşılması için Kur'an seferberliği başlatıldığı belirtilen açıklamada, Bu amaçla "Kur'an ilimleri ve Meal ile Kur'anı Kerimi Güzel Okuma" adı ile bir yarışma düzenleneceği ifade edildi.
 
Düzenlenecek yarışmayla ilgili olarak ise şu bilgiler verildi: "Kur'an İlimleri ve Meal Yarışması" 20 Kasım 2011 'de yapılacaktır. Bu sınav için son başvuru tarihi 10 Kasım 2011 olacaktır. 100 soru soracağımız bu sınavın 85 sorusu Kur'an-ı Kerim mealinden, geriye kalan 15 soru ise Dua Yayıncılığın Kur'an ile Yaşamak adlı kitabından sorulacaktır. Sınava 15 yaş üstü herkes katılabilmektedir. Yarışmada dereceye giren ilk 20 kardeşimiz umreye götürülecektir.
 
Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma dalında ise, Kur'an Nesli Platformu'na üye dernekler bu sınava katılacaktır. Bu sınav için her dernek 9 Ekim'de seçeceği temsilci ile 30 Ekim'de Diyarbakır'da sonradan duyurusunu yapacağımız bir yerde halkımızın da katılımı ile sınava katılacaklardır. Bu sınavda Diyarbakır il birincisine dizüstü bilgisayar verilmekle birlikte, birinci olan kardeşimiz Kur'an Nesli Platformu'na üye derneklerin bulunduğu iller arasında 13 Kasım'da yapılacak olan sınavda Diyarbakır'ı temsil edecektir. İller arasında yapılacak olan sınavda ise ilk 3'e giren kardeşlerimiz umreye götürülecektir."
 
İslam ümmetinin içine düştüğü tüm bu zulmet ve yozlaşmaya karşı tek çözümün Kur'an'a ve O'nun çizdiği yola tabi olmak olduğu vurgulanan açıklamada son olarak, "İnsanlığın içinde boğulduğu bu fitne ve fesat ancak Kur'anî bir nesil yetiştirmekle giderilir. Bu çabalarımız halkımızın uyanmasına vesile olursa kendimizi bahtiyarlardan sayacağız. Son olarak çağrımız bütün duyarlı kardeşlerimizin bize omuz vermesi ve bu hedefler için yapacağımız çalışmalarda bize destek olmalarıdır" denildi. (Veysi Çetik)
Editör: Haber Merkezi