DİYARBAKIR - Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDÎ-DER), açtıkları atölyelerde mezun olanlara belgelerini vermek için Cegerxwîn Kültür Merkezi'nde büyük bir şölen düzenledi. Saygı duruşu ile başlayan gece "Ey Raqîp" marşı ile devam etti.

KURDÎ-DER Genel Başkanı Burhan Zorooğlu açılış konuşmasında Kürt dili üzerindeki baskılar ve bunun karşısında oluşturdukları alternatiflere değinirken, TZPKurdî Sözcüsü Mehmet Şahin ise, anadilde eğitimin önemine dikkat çekti. Yazar Mehmet Deviren'in şiirleri ile katılım gösterdiği gece de, "Siz yoksunuz dediniz. Biz de varız diyoruz" yazılı pankartların duvarlara asılması dikkat çekiciydi. Daha sonra KURDÎ-DER'in hazırladığı sinevizyon gösterilirken, Yazar İrfan Babaoğlu'nun şiirleri ise salonu sessiz bir dinleyişe sürükledi.

KURDÎ-DER'in yeni atölye açılışları hakkında bilgilerin verildiği gecede Kürtçenin Zazaki ve Soranî lehçelerinde eğitimlerin olacağı müjdesi de verildi. Çiyager'in şarkıları ile coşku kattığı gecede Dicle-Fırat Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten Koma Jiyara akustik parçaları ile bir dinleti verdi. Erbaneleri ile sahneye gelen ve stranlarını halkla paylaşan Koma Şîtar ise hem göze hem kulağa hitap etti.

Atölyelerden mezun olan öğrencilere karne verme işlemi ise büyük bir heyecanla gerçekleşti. Kurum temsilcilerinin elinden belgelerini alan öğrenciler, yeni döneme hazır olduklarını dile getirdi. Gece büyük bir coşku ile davul ve zurna eşliğinde sürdürülen halaylarla son buldu. KAYNAK:DİHA

Editör: Haber Merkezi