Son günlerde Türkiye işsizliği, açlığı, çiftçiyi, esnafı, emekliyi ekonomiyi bırakmış Mafya ve İktidarın kirli ve karanlık ilişkilerini konuşuyor. Vatandaş Sedat Peker'in seri haline paylaştığı yeni videolarını heyecanla bekler hale gelmiştir. 
Cumhur ittifakının işbirliği içinde oldukları mafya liderleri siyaset, medya ve ticareti dizayn etmeye çalıştığını görüyoruz. Demirel'in, “Devlet bazen rutin dışına çıkar” dediği, devletin “mafyayı bir ihtiyaç olarak görme zihniyetinin Cumhur ittifakında da devam ettirdiğini görüyoruz. Cumhur ittifakın bileşenlerinin Akp+Mhp+Mafya+Medya olduğunu da öğrenmiş oluyoruz.

AKP İKTİDARINDA TUZ KOKMUŞTUR ÜLKENİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞTIR
Akp ve Mhp iktidarında yeraltı dünyası ile yerüstü dünyası beraber çalışmaya başlamış, siyaset, medya, mafya ve ticari ilişkiler iç içe girmiş herkes birbirine mahkum ve muhtaç duruma düşmüştür. Mafya lideri için af, mafya liderine koruma, mafya liderinin ana muhalefet liderine ve diğer muhaliflere tehditler savurmaları ve seçim meydanlarında Cumhur ittifakına oy istemesi ve daha bilmediğimiz başka ilişkiler. 

 TEMİZ ELLERDEN, TEMİZ ELLER OPERASYONUNA İHTİYAÇ VARDIR
Bu olaylar bize Ak Partinin ismi gibi ak olmadığını göstermektedir. Milletimiz yapılacak ilk seçimde “temiz kadro ve temiz bir geçmişe” sahip olan Saadet Partisini iktidara getirerek, “temiz ellerden” “temiz eller operasyonu” yaparak Cumhur ittifakının Türkiye’yi içine koyduğu bu kirli işler ve karanlık ilişkilerden temizleyecektir. 

HEM TARLA KURUDU HEM ÇİFTÇİMİZ KURUDU
Bölgemizde Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt ve Van illerimizde bu sene ciddi kuraklık yaşamaktayız.  Susuz tarlalarda %80 varan ürün kaybı beklenmektedir. Kuraklıkla beraber elektrik, gübre, kimyevi ilaç ve mazottaki yüksek girdiler çiftçimizin belini bükmüştür. Bunun üstüne Akp iktidarın açıkladığı taban fiyatlar çiftçimizin beklentisinin altında kalmıştır. Dolayısıyla Devletin acilen çiftçiye el uzatması ve destek paketleri hazırlanmalıdır.
Çiftçilerimiz ve Ziraat odalarıyla yaptığımız görüşmelerde çiftçilerimizin beklentileri şu yöndedir.
1)     Bölgemiz, afet bölgesi ilan edilmelidir.
2)     Kuraklık tehlikesine karşı sulamaya ağırlık verilmelidir. Bunun için de Silvan Barajı bir an önce bitirilmelidir.
3)     Kuraklıktan etkilenen çiftçilerimize dönüm başına 500 TL nakdi yardım yapılmalı ki tarlasını bu sene tekrar ekebilsin.
4)     Ürünlerin taban fiyatları düşük belirlenmiş. Bu düşük fiyat yüksek primle telafi edilmelidir.
5)     Yasa ile belirlenmiş olan milli gelirin %1 çiftçiye mutlaka destek olarak verilmelidir.
6)     Çiftçinin daha önce almış olduğu özel bankalar dahil kredilerin faizleri silinmeli, ana para faizsiz olarak en az 3 yıl ertelenmelidir.
7)     Sulama birliklerinin elektrik maliyetlerini çiftçiye yansıttığı kısmının %50 si devlet tarafından sulama birliklerine ödenmelidir.
Çiftçilerimize sahip çıkalım ki onlarda tarlalarına sahip çıksınlar. Unutmayalım ki günümüzde yaşadığımız savaşlar alanlarından biri de gıda savaşlarıdır.
ESNAF PERİŞAN
Çiftçimiz gibi Esnafımız da perişan. Son bir buçuk senedir kapamalar ve yetersiz destekler nedeniyle hem esnaflarımız hem de çalışanları zor durumdadır. Son açıklanan paket olumlu olsa da yine yetersizdir. Bununla beraber, Devlet esnafın vergisini de silmelidir. 20 yıldır iktidara sahip çıkan esnafa iktidar 14 ay sahip çıkamamıştır. Bayram önce 17 günlük tam kapama esnafımızı perişan etmiştir. Bayrama hazırlık yapan esnafın malı elinde kalmıştır. Yeni pakette açıklanan 5000 ve 3000 hibe yoktan iyidir ama esnafın neyine derman olacaktır.

İŞSİZLİK
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat 2021 dönemine ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, Türkiye genelinde  % 13,4 seviyesinde 4 milyon 236 bin kişi oldu. Ama gerçek rakamların 12 milyon civarı olduğu, Diyarbakır'da ise yaklaşık 150-200 bin işsiz olduğu biliniyor.
Tarım dışı işsizlik oranı yüzde 15,3 Genç nüfus olan 15-24 yaş grubunu kapsayan  işsizlik oranı ise yüzde 26,9 lara çıkarak işsizlikte rekor kırmıştır. 
Ama gerçek rakamlar elbette bunun çok üstünde. 
Üretim yerine hizmet ve tüketime yönelik yatırım yapan ve gözü beton bürümüş, bir iktidardan işsizliğin çözümünü beklemek elbette hayaldır. 

TÜKETİM EKONOMİSİNDEN ÜRETİM EKONOMİSİNE
Vatandaşlarımız gençlerimiz yapılacak ilk seçimde Saadet Partisini iktidara getirirse iktidarın bugün uyguladığı, torpil rüşvet, beton, israf, savurganlık, saray inşaatları, luks makam araçları, 3-5 maaş alma, saltanatına son verecek, bütün yatırımları üretim ve istihdama yönelik yaparak bütün ülkede süratli ve yaygın fabrika ağlarıyla işsizliği çözecektir. İşe yerleşmelerde rüşvet, torpil ve partizanlık yerine ehliyet, liyakat ve adalet esas alınacaktır.
Hak, hukuk, adalet, refah seviyesi yüksek, mutlu, huzur ve barışın hakim olduğu Yaşanabilir bir Türkiye için, SAADET’li bir gelecek dileğiyle saygılar sunuyorum. 

Editör: Haber Merkezi