BATMAN- Diyarbakır D Tipi Cezaevinde hükümlü iken Gümüşhane E Tipi Cezaevine sevki çıkarılan Ankilozan Spondilit hastası Batmanlı Metin Coşkun ikinci kez mağdur edilirken bunun yanı sıra ailesine de mağduriyet yaşatıldı. Metin Coşkun'un kızı Rabia Coşkun bu durum üzerine Başbakanlığa internet üzerinden bu mağduriyetlerinin giderilmesi için dilekçe yolladı. Bunun üzerine Batman Cumhuriyet Savcısı Cem Solmaz, Başbakanlığı gönderilen dilekçe hakkında Rabia Coşkun'un ifadesine başvurdu.

Rabia Coşkun, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına babasının hastalığından dolayı Başbakanlığa dilekçe verdiğini belirtti. Rabia Coşkun babasının hastalığının tedavisi olmadığını vurgulayarak Diyarbakır Tıp Fakültesinde kontrol altında tutulduğunu ifade etti.

BABAMIN HASTALIĞI İLERLİYOR
Rabia Coşkun Gümüşhane'de tam teşekküllü bir hastane bulunmadığından babasının hastalığının ilerlememesi için Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulunması ve Diyarbakır Tıp Fakültesinde tedavisine devam edilmesi gerektiğini belirtti. Diyarbakır Tıp Fakültesinde hastalığın kontrol altında tutulduğunu ifade ederek sevkinin tekrar Diyarbakır'a çıkarılmasını talep ettiğini belirtti. Coşkun "Babam Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde bulunmaktayken Gümüşhane E Tipi Cezaevine herhangi bir makul gerekçe olmaksızın sevk edilmiştir. Babam Metin Coşkun Ankilozan Spondilit hastasıdır. Sürekli olarak muayene olması gerekmektedir. Daha önce kaldığı Diyarbakır'da, Tıp Fakültesi bulunduğundan tedavisi olmayan bu hastalığı kontrol altında tutulabilmekteydi, hastalığının ilerlemesine meydan vermemek için Tıp Fakültesine sevki mümkün olabilmekteydi, ancak şu anda bulunduğu Gümüşhane ilinde Tıp Fakültesinin bulunmaması ve tam teşekküllü bir hastane de bulunmaması sebebi ile hastalığı ilerlemektedir." ifadelerini kullandı.

Rabia Coşkun Gümüşhane ilinde tam teşekküllü bir hastane olmadığını da belirterek "Bu şartlar altında Gümüşhane ilinde kalması sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir. Gerek ikametgâhımızın Batman'da olması gerekse de Diyarbakır ilinde Tıp Fakültesi bulunması sebebi ile babamın Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne nakledilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu...

MAHKUM HASTANIN DURUMU GÖZETİLMEKSİZİN SEVKİ YAPILMIŞTIR
Rabia Coşkun babasının ve kendilerinin durumuna bakılmaksızın babasının naklini Gümüşhane'ye çıkaran kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ve cezaevi şartlarının babasının hastalığının iyileşmesine elverişli olmaması sebebi ile tahliyesi yönünde gerekli işlemlerin yapılmasını istediğini belirtti. Coşkun "Durumumuz gözetilmeden ve hiçbir gerekçe gösterilmeden babamın Gümüşhane E Tipi Cezaevine nakledilmesi nedeni ile sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmasını istiyorum. Babamın hastalığına ve yargılandığı mahkemeye ait dosyalar cezaevinde bulunmaktadır. Gerek görülürse bu belgeler cezaevinden temin edilebilir. Babamın tekrar Adli Tıp Kurumuna sevk edilerek tedavisi bulunmayan hastalığı sebebi ile cezaevi şartlarının da hastalığının iyileşmesine elverişli olması sebebi ile tahliyesi yönünde gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum." dedi (Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

Editör: Haber Merkezi