Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu öğrencilerince toplanan 800 kilogram mavi kapakla alınan 2 tekerlekli sandalye, 2 engellinin daha yüzünü güldürdü. DÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Hamdi Temel, yurtta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kampanyaya her kesimden destek verildiğini, öğrenci ve hocalar olarak kampanyanın sonucunu görmenin kendilerini de umutlandırdığını ifade etti.

Dernek Başkanı Erdal Satılış ise, Diyarbakır'da yaklaşık 28 bin engelli bulunduğunu ifade ederek, engellilerin toplumdaki diğer bireyler gibi kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Engellilerin ancak yakınlarının yardımıyla evlerinden çıkabildiğine dikkat çeken Satılış, ''Daha önce de mavi kapak kampanyamız vardı. Yaklaşık 5 bin kapağa bir sandalye temin edebiliyorduk. Daha sonra bu kampanyayı biraz daha geliştirerek tüm plastik atık ve metal atıkları dahil ettik. Diyarbakır'da çok kısa sürede yaklaşık 20-25 ton civarında plastik ve metal atık toplandı. Bir ay gibi sürede 17 tane tekerlekli sandalye temin ettik. Kurum ve kuruluşlarımızın işbirliğiyle sandalye almaya devam ediyoruz. Yaklaşık 68 arkadaşımız tekerlekli sandalye bekliyor'' dedi

Törene, Kredi Yurtlar Genel Müdür Vekili Metin Yılmaz, Kredi Yurtlar Kurumu Diyarbakır Ziya Gökalp Diyarbakır İl Müdürü Ramazan Akhan ve öğrenciler katıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi