Diyabakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Ak Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker ile Ebubekir Bal ve Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın Bismil İlçesi'ne geldiler.

Millet Bahçesi’ne dönüştürülme çalışmaları devam eden Bismil İlçesi’ndeki Kardeşlik Parkı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eski Tarım Bakanı ve Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Mehmet Mehdi Eker önemli açıklamalarda bulundu.

Eker; “Sulama Kanallarının tamamlanmasıyla 17 bin dönüm arazi sulu arazi olacak”

Bir basın mensubunun sulama kanallarının neden hala bitirilemediği sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Eker; “bazı vatandaşların mahkemelerde süren kamulaştırma davaları var bu konuda bize yardımcı olmuyorlar, 5 10 yıl önce yapılan bazı kanalların da tadilat çalışmaları var. Ayrıca zamanında bölgede yaşanan terör olayları da bu projeyi geciktiren en büyük etkenlerdendi” açıklamasında bulundu. Eker; “sulamam kanalları projesinin bitirilmesiyle beraber Bismil’de 17 bin dönüm arazinin sulu araziye dönüşeceğinin müjdesini verdi.

Barajların bitmesiyle 1 milyon 4 yüz bin arazi suya kavuşacak.

Mehdi Eker; barajların da bitmesiyle beraber Bismil’de toplamda bir milyon dört yüz bin arazinin suya kavuşacağını belirtti. Eker; “birinci önceliğimiz sulama kanallarının ve barajların bitmesidir, bu işin takipçisi olacağız” şeklinde vurguladı.

Bismil’de Organize Sanayii

Bismil’de yıllardır gündemde olan konularda organize sanayi sitesi konusuna da değinen Eker; “bu bölgede bir organize sanayi sitesinin kurulmasının çok şart olduğu bize söyleniyor, bu güzel, bu çok güzel ama bunu yaparken de mevcut birinci sınıf tarım arazilerini yok etmek yerine olabildiğince korumak, çünkü toprak bizim temel hazinemizdir.” Açıklamasında bulundu.

Bismil merkezdeki yol çalışmaları

Bismil’deki yol çalışmalarına da değinen Eker; “yollar üzerinde duracağız, yol çalışmalarının hızlandırılması için gerekeni yapacağız” açıklamasında bulundu.

Bölgedeki elektrik faturaları sorunu

Bir basın mensubunun sorusu üzerine, son dönemde yüksek gelen elektrik faturalarına de değinen Mehmet Mehdi Eker; yüksek gelen elektrik faturaları konusunda gerekli girişimlerin yapılacağını kaydetti.

Diski’nin Bismil’de kestiği cezalar

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ)’nin Bismil’de 6 bin 185 haneye su kaçak su kullanım cezası ile ilgili Eker; bu sorunu DİSKİ ile masaya yatıracağız” açıklamasında bulundu.

Başakşehir’de Cami Yapılması

Bismil İlçesi’nin dışında bulunan Başakşehir civarında cami olmadığının ve burada cami yapılmasının ihtiyaç olduğunun hatırlatılması üzerine Eker; Başakşehir’de cami yaptırılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapılacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi