Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki evinin kapılarını basına açtı.

ŞİİR VE ORGANİK TARIM TUTKUSU

Bakan Eker, eşi Yasemin hanım, çocukları İstanbul Hukuk Fakültesi'nde doktora yapan Feyza, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan Yasin, lise ikinci sınıfta öğrenim gören kızı Süeda ve kızı Feyza'nın eşi Mustafa Ayhan ile birlikte oturduğu kahvaltı sofrasında, öğrenim hayatı, veteriner hekimlik mesleğini seçmesinde Mehmet Akif Ersoy'un etkisi, organik tarım yapması, şiir ve edebiyat tutkusuna ilişkin bilinmeyen birçok yönünü anlattı.

KÜRTÇE TÜRKÜ OKUDU

Kendisinin şiir yazmadığını ancak şiir okuduğunu anlatan Eker, Necip Fazıl Kısakürek'in ''Dağlarda Şarkı Söyle'' ve ''İstasyon'' şiirlerini okudu.

Üniversite yıllarında ve sonraki dönemlerde dünya şiirlerini okuduğunu, incelediğini anlatan Eker, edebiyatın insanı geliştiren anlam yükleyen bir sanat olduğunu, ondan istifade etmenin insanın kişiliği ve medeniyetin inşasında önemli yeri olduğunu vurguladı. Eker, büyük şairlerin, romancıların medeniyetin inşasında mimar olarak görev yaptıklarını, edebiyatçıların aynı zamanda toplumun ''kuledeki nöbetçiler'' gibi olduğunu, herkesin göremediğini yüksek duyarlılık düzeyiyle gördüklerini anlattı.

Bir soru üzerine, müzik dinlemeyi sevdiğini, Şivan Perver'i de severek dinlediğini belirten Eker, Kürt şair ve yazar Faqiye Teyran'dan bestelenen ''Dilber'' isimli şiirini Kürtçe seslendirdi.

İŞTE MEHDİ EKER'İN SESLENDİRDİĞİ TÜRKÜNÜN TÜRKÇE ANLAMI

Bağımda kış oldu
Dilberim zaman gül zamanı
Soldu bağ,gül ve bostan
Mahvolmuşum, kötüyüm

Ey dilber,sen inleme
Feqiyê teyran artık yaşlandı
Çok halsiz ve çok hastadır.

Sen hem gülsün hem reyhansın
Sen hem dertsin hem dermansın
Hem hekimsin hem lokmansın
Mahvolmuşum çok kotüyüm

Ey dilber sen biliyorsun ki
Dağda bayırda çiçek açmıs
Bülbül sormuş feqî hani?
Mahvolmuşum çok kotüyüm

Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi