iyarbakır'da iki aile arasında iki yıl önce çıkan ve bir kişinin ölümüne neden olan kavganın ardından aileler arasında başlayan husumet, barışla sonlandı.
Diyarbakır'da iki aile arasında iki yıl önce çıkan ve bir kişinin ölümüne neden olan kavganın ardından aileler arasında başlayan husumet, barışla sonlandı.Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde oturan Yurtçu ailesi ile Silvan ilçesinden Duran ailesi arasında alacak verecek yüzünden çıkan, Ferhat Yurtçu'nun (25) hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından 2 aile arasında başlayan husumet, Bismil Kanaat Önderleri Derneği üyelerinin girişimleriyle sona erdi.Aileler arasında husumetin sona ermesi nedeniyle merkez Yenişehir ilçesinde bir düğün salonunda barış töreni düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, törende yaptığı konuşmada, şiddetin bu topraklara yabancı olduğunu, yabancı bir virüs olduğunu söyledi.

Şiddetin ancak kadim kültürlere, milli ve manevi değerlere dört elle ve yürekten sarılarak aşılabileceğini belirten Feyzioğlu, şiddetin aşısının milli ve manevi kültür olduğunu dile getirdi.

Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Bu kadim toprakların kültürüdür... Hz. Ömer'in adaleti hiç şiddetle yan yana gelebilir mi? Güçlünün, silahlının, bastıranın, daha kalabalık olanın sesinin duyurduğu, güçsüzün ezildiği bir yerde demokrasi olabilir mi? Hoşgörü olabilir mi? Birlikte yaşanabilir mi? Oysa bu topraklar binlerce yıldır birlikte yaşama kültürünün dersini veren topraklardır."

Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu (B) grubu başkanı Molla Musa Kılıç, H.Ömer çalın ve Nufer Şen girişimleri sonucu barış sağlandı.

Editör: Haber Merkezi