AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Recep Kandemir seçim çalışmaları kapsamında Bismil Haber gazetesinin yanı sıra Memur-sen ilçe Başkanı Metin Çelebi’yi de ziyaret etti. Bu kapsamda gazetemiz İmtiyaz sahibi Mekin Çelebi’yi ziyaret eden Kandemir, amaçlarının en güzel şekilde Diyarbakır ve Bismil’e hizmet etmek olduğunu söyledi.

Milletvekili seçilmesi durumunda şehirdeki bütün kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek istişare kültürüne önem vereceğini anlatan Kandemir, Dİyarbakır'in sosyo-ekonomik açıdan önemli bir şehir olduğunu dikkat çekti. Şehrin dinamiklerini ve önemini bildiğine işaret eden Kandemir, şehrin kalkınması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederek, Diyarbakır'in yeni bir dinamiğe, yüze ve hareketliliğe ihtiyacı var. Bunun yanında ilimizde yatırımların ve istihdamın arttırılması için de özel sektöre ihtiyacımız var. AK Parti iktidarı döneminde bölge için çok önemli teşvik programları açıldı. Ancak sürecin henüz tam olarak nihayete ulaşmaması nedeniyle istenilen yatırım seviyesine kavuşamadı. Bölgemizde artık huzur ve güven ortamı hakim. Bu ortamı yatırıma çevirmemiz lazım.”diye konuştu.

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Çelebi'de Kandemir'e çıktığı yolda başarılar dileyerek, "Kendisine hayırlı uğurlu olsun diliyoruz. Bismillimize, ülkemize ve şahsına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Allah utandırmasın" diye konuştu.

Bismil Memur Sen İlçe Başkanı Metin Çelebi ise, “ Çıktığın bu yolda Allah muvafakat etsin. Memleketimize hayırlı hizmet etmeyi nasip etsin, şeklinde konuştu.

Bismil doğumlu ve Bismil’in bağrından çıkan Kandemir ailesine mensup Recep Kandemir, İyi bir avukat olup 2004-2007 tarihleri arasında hukuki araştırmalar derneği(HUDER) Diyarbakır Kurucu Şube başkanlığı yapmış. Halen aynı derneği merkez istişare kurulu üyesi ve ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli pozisyonlarda görev yaptığını söyledi.

Recep KANDEMİR kimdir?

1973 yılında Bismil’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bismil'de tamamladı.

1991 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1995 yılında mezun oldu.

1995-1996 yıllarında Ankara adliyesinde avukatlık stajını tamamladı.

2003-2007 tarihleri arasında Diyarbakır Valiliği Hukuk müşavirliği görevini yaptı.  

2004-2007 tarihleri arasında hukuki araştırmalar derneği(HUDER) Diyarbakır Kurucu Şube başkanlığı yaptı.

1997 yılından beri Diyarbakır barosu üyesi olarak Diyarbakır’da serbest avukatlık yaptı.   

 

Editör: Haber Merkezi