‘Hayalini Yaz Yolla VAAFL ayağına Gelsin’ sloganıyla başlatılan proje Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan okullarda okuyan öğrencilerin hayalleri gerçekleşiyor.

Proje kapsamında bir tören düzenlendi. Törene Sur İlçe Kaymakamı Aydın Ergün, Sur İlçe Milli Eğtiim Müdürü Yılmaz Yıldız, Vali Aydın Arslan ve Fen Lisesi Müdürü Mahmut Erçil, Diyarbakır Sur Cumhuriyet İlk Okulu Müdürü Ali Ok, Okul Müdürleri, Dermanbaba Yetiş ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz ACU ve  çok sayıda öğrenci Velileri, Muhtarlar, Okul Öğrencileri katıldı.

 

Vali Aydın Arslan Fen Lisesi Öğrencilerinin oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında Diyarbakır’ın Sur İlçesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim okuluna yapılan ziyaret sırasında öğrencilere keşke adı altında mektuplar yazdırıldı. Keşke ile başlayan mektuplarda öğrencilerin hayallerini göreceklerini ve böylelikle onların hayallerini gerçekleştirebilmek amacıyla böyle bir proje oluşturduklarını dile getiren Okul Temsilcisi Ravzanur Eker, “Bir ödevimiz var onu yapmamız için bize yardımcı olabilir misiniz? Sizlerden bize neyi sahip olmak istiyorsanız, neyi hayal ediyorsanız onu uzaktaki bir ablanıza veya abinize anlatıyormuş gibi keşke ile başlayan cümleler yazmanızı istiyoruz dedik ve bu kampanyaya Minik Hayaller adını verdik. Yazılan mektuplar o kadar üzücüydü ki bu hayal gücünü geliştirecek ilgiyi bile görememiş öğrencilerin hayallerini “keşke çukulatam olsa keşke okul formam olsam , keşke 3 tane kırmızı kalemim olsa“ gibi cümleler süslüyordu.3 tane kırmızı kalemi olan çocuk nasıl kardeşlerini düşünüyorsa VAAFL (Vali Aydın Arslan Fen lisesi) olarak bizlerinde bu küçük kardeşlerimizi düşünmemiz ve kulak vermemiz gerekiyordu. Bu nedenle ‘Hayalini yaz yolla VAAFL ayağına gelsin’ sloganıyla minik hayaller projesini başlattık” diye konuştu.

 dscf9851.jpg

 Gerek sosyal medya üzerinden gerek sözlü iletişimle çok önemli kuruluşlara , makam sahibi insanlara ulaşan Vali Aydın Arslan Fen lisesi bir gün içerisinde Twitterda 7.000 twete ulaşmayı başardılar. Türkiye’nin farklı farklı şehirlerinden insanların kargolarını kuryeye verdiklerini de dile getiren Eker, “İnsanlar Türkiye’nin her şehrinden kargo ile gerek ayakkabı gerek kırtasiye gerek oyuncak yardımı olsun durmadan yolluyor Vali Aydın Arslan Fen lisesi öğrencilerine karşı desteklerini eksik etmiyorlardı. Proje zaman zaman yerel gazetelerde ses getirdi zaman zaman internette. Kampanyanın sonuna gelindi.Vali Aydın Arslan Fen lisesi Öğrencileri Cumhuriyet İlköğretim okulunda bulunan 1000 öğrencini kırtasiye ve oyuncak ihtiyacını karşılayacak kadar yardım topladı. Bunun yanında belirlenen 400 öğrenciye okul çantası 100 kişiye okul forması verildi. ihtiyacı olan 1. Ve 2. Sınıf öğrencilerinin tamamının mont ve ayakkabı ihtiyacı karşılandı.Yani maddi ve eşya olarak 20.000 TL nin üzerinde bir yardım toplanmış oldu.Toplanan maddi yardımlarla Vali aydın Arslan Fen Lisesi Cumhuriyet ilköğretim okuluna çocuk parkı yaptırma kararı aldı ve satın alınan çocuk parkı bundan sonra cumhuriyet ilköğretim okulunda bulunan minik yüreklerin daimi eğlencesi olacak. Ayrıca fen lisesi öğrencileri cumhuriyet ilköğretim okulunun Okul aile birliğine de maddi yardım yaparak okulun çevre düzenlemesi gibi alanlarda da destekçisi oldu. Cumhuriyet İlköğretim okulunda bir organizasyon planlandı. Bu organizasyon tamamen Vali aydın Arslan Fen Lisesi öğrencileri tarafından planlandı Palyaço ve Süpermen kostümü giyen Vali aydın Arslan Fen Lisesi öğrencileri çikolata dağıttı. Başka bir yandan fen lisesi öğrencileri mektup yazan çocuklarını tamamıyla ayrı ayrı görüşüp mektupta istediklerini nasıl alındığını ve alamadıklarını neden alamadığını açıklayarak özel ilgi gösterdi. Bu minik adamların akıllarında yer edindi bu kocaman yürekler. Organizasyonda lise öğrencileri ile ilköğretim okulundaki öğrenciler gün boyu oyun oynadı ve birlikte zaman geçirerek standart törenlerden farklı bir tören yaparak farklarını gösterdi. Vali Aydın Arslan Fen lisesi öğrencileri Türkiye’nin her yerinden gönderilen kargoların sahiplerine yurt dışından irtibata geçip hesap üzerinden para yollayan ,duyarlılıklarını gösteren herkese çok teşekkür eder” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi