minik-sehideden-idlibe-anlamli-destek-c7691046.jpg

Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan yardım kuruluşlarının yaptığı çalışmalara destekler sürüyor.

Şehide Böğüç ismindeki Diyarbakırlı minik kız, televizyon ekranlarından gördüğü İdlib'deki insanlık dramına sessiz kalmadı. Belli süredir kumbarasında biriktirdiği harçlıkları Suriye'deki mağdurlara göndermek isteyen minik Şehide, aile büyüklerinin aracılığıyla Umut Kervanı yetkililerine ulaştı.

Umut Kervanı'nın İdlib için başlatmış olduğu yardım çağrısına kumbarasıyla destek veren minik Şehide, Umut Kervanı'na giderek parasını teslim etti.

Minik Şehide, "Bu kumbarayı yetim kardeşlerimize göndermek için topladım. Buradaki amcalara teslim ettim inşallah onlara ulaşır." ifadeleriyle paylaşırken Umut Kervanı yetkilileri yapılan bu anlamlı destekten dolayı Şehide'ye ve ailesine teşekkür etti.

Umut Kervanı olarak İdlib'e yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten Diyarbakır Umut Kervanı yetkililerinden Mehmet Köksal, "Minik kardeşimiz yaptığı bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Ailesi bu duyarlılığı kendisine aşılamasından dolayı da teşekkür ediyoruz. Bu tür çocuklar inşallah bu şekilde yetiştirildiği vakit gelecek dönemlerde Müslümanlara yapılan zulümler daha da azalır ve yok olur. Umut Kervanı olarak bu yönden çalışmalarımız devam etmektedir. Müslümanların durumu perişandır ve hiçte iç açıcı değildir. Bundan dolayı bizler bir çalışma başlatırdık. Duyarlı olan herkesten Allah razı olsun." dedi.

minik-sehideden-idlibe-anlamli-destek-81f649ea.jpg

Editör: Haber Merkezi