Mısır cuntasının idam kararları İslami direnişi yıldıramaz sloganıyla düzenlenen basın açıklamasında sık sık tekbirler getirildi.

Yapılan kitlesel basın açıklamasını 72 STK adına Abdurrahman Ergin okudu.

Verilen idam kararının bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Ergin, bu kararı veren mahkemenin, geçtiğimiz 3 Temmuz`da askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Ergin aynı askeri cuntanın 14 Ağustos 2013 Çarşamba günü Adeviyye Meydanı`nda üç bin`i aşkın sivili katletmekten kaçınmadığını ifade eden Ergin, “Şimdi bu cuntanın emrindeki yargının 529 kişi hakkında verdiği saçma sapan idam kararları bizi şaşırtmamıştır. Cuntanın askerleri ve polisleri tarafından üç bin`i aşkın insanın şehit edildiği, on binlerce insanın yaralandığı bir günün akabinde tutuklanan 1900 sivil, sözde mahkemeye çıkarılmış ve 20 dakikalık bir duruşmada 529 idam kararı okunmuştur.

Açıklamada son olarak Diyarbakırlı Müslümanların İhvan`a karşı gerçekleştirilen saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınadıklarını lanetlediklerini söyleyen Ergin, “Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehit düşen kardeşlerimizin şahadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şahadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz. Mısır`da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz! Yaşasın İhvan-ı Müslimin`in Onurlu Direnişi! Kahrolsun Cunta ve İşbirlikçileri!” ifadelerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi