Bismil Tepe Barava Medresesi’nin kurucularından olan aynı zamanda İttihadül Ulema Üyesi Molla Abdüllatif Özer’i anma programına İttihadül Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Abdulkuddüs Yalçın, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı H.Ali Bilmez, Bismilli basın mensupları ile Molla Abdüllatif Özer’in ailesi, talebeleri ve çok sayıda sevenleri katıldı.

Molla Abdüllatif Özer’in vefat yıldönümü dolayısıyla yapılan anma etkinliğinde açıklamalarda bulunan İttihadül Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Abdulkuddüs Yalçın Merhum Özer’in Bismil'e bağlı Koği (Koğuk) Köyü’nde dünyaya geldiğini hatırlattı.

Molla Abdullatif'in, ilk ve orta öğrenimini Bismil'de lise eğitimini ise Diyarbakır ve Batman'da tamamlandığını ifade eden Yalçın, daha sonra sınavlara girerek imam olduğunu belirtti.

"Seyda Molla Abdullatif Bismil'de İslamî camianın temellerini attı"

Yalçın, merhum dayısının örnek şahsiyetinden bahsederek şöyle konuştu: "Eskiden beri meyli İslam'dan yanaydı. İslamî kitapları okumayı çok severdi. Kütüphanesi bunu açık şekilde gösterir. Yeni çıkan İslamî kitapları mutlaka hemen alır ve okurdu. Bir yıl kadar Zeko Köyü’ndeki medresede birlikte okuduk. İmam-Hatip yıllarında yeni İslamî fikirler ortaya çıkıyordu. İslamî fikirler içerisinde de bazı gençler birbiriyle münakaşa ediyordu o da genç arkadaşlarıyla doğruyu bulmak için münakaşa ve münazaralarda bulunuyordu. O dönemler uç dediğimiz fikirler çoktu. O, itikat ve istikametini daima muhafaza etti. Seyda Molla Abdullatif Bismil'de İslamî camianın temellerini attı. Bismil’de o dönemki İslamî hizmetlerin yüzde 90'ı onun eseridir. Çok cesur bir insandı. İslamî dava ve davet konularında asla taviz vermezdi. Hayatı hep fakirlikle geçti, gözü hiçbir zaman yükseklerde olmadı. Dünya nasibini değil ahiret nasibini istiyordu."

Molla Abdüllatif Özer’in hayatı boyunca ilimle iştigal ettiğini belirten Yalçın; “ilim dışında bir şey ile uğraşmak kendisini rahatsız ediyordu, kendini ilim öğrenmeye ve öğretmeye vakfetmişti” dedi.

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı H. Ali Bilmez ise yaptığı açıklamada Molla Abdüllatif Özer’in örnek bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti. Bilmez; “Molla Abdüllatif Özer Bismil’de İslam’ı davanın temellerini atan şahsiyetlerden birisiydi, son derece kararlı, cesur ve girişken bir kişiliğe sahipti, İslami davaya kendisini tamamen vakfetmişti, ömrünü insanlara İslam’ı doğru şekilde öğretmeye ve yaşatmaya vakfetmişti” dedi. Bilmez; Molla Abdüllatif Özer’in mutedil bir âlim olduğunu ve daima ölçülü bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Kabristanda Merhum Molla Abdüllatif Özer icin Yasin-î Şerifler okundu. Özer’in kabri başında yapılan dualarla program sona erdi.

Merhum Molla Abdüllatif Özer Kimdir

Molla Abdüllatif Özer 1964 yılında Bismil’in Koği (Koğuk) Köyü’nde dünyaya geldi. Özer ilk ve orta öğrenimini Bismil’de tamamladı. Lise eğitimini Batman ve Diyarbakır’da gören Özer daha sonrasında Bismil’in Zeko Köyü’nde medrese eğitimini tamamladı ve imamlık sınavlarını geçerek imam oldu.

Özer ise yıllarından itibaren İslamî dava ile tanıştı. Kendisini geliştirmek için sürekli İslamî kitaplar okuyan Molla Abdüllatif Özer gençlerle sürekli münazaralar ve istişareler yapardı.

Ömrü boyunca sürekli kendisini ilim öğrenmeye ve öğretmeye adayan Özer, hiçbir zaman maddi bir gaye taşımadı ve kendisini İslam davasına adadı.

Özer bölgemizde ve özellikle de Bismil'de onlarca gencin İslam ile tanışmasına ve hidayetine vesile oldu.

Son derece naif ve halim selim bir kişiliğe sahip olan Özer alçak gönüllü ve tevazu sahibi bir alimdi.

Tepe Barava Medresesi

Bismil’de Tepe Beldesi’nde bulunan Barava Medresesi’nin kurucularından ve sorumlu yetkililerinden olan Özer, Medrese’nin kurulmasında büyük katkısı ve emeği geçenlerin başında geliyordu. Aynı zamanda İttihadül Ulema üyesi olan Molla Abdüllatif Özer Tepe Barava Medresesi kurulduktan sonra burada eğitim öğretim vermeye başladı Özer, yüzlerce gencin medrese eğitimi almasında ve yetişmesinde büyük bir emek harcadı.

Molla Abdüllatif Özer 5 yıl önce Kurban Bayramında  (15 Eylül 2016) tarihinde Elim bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Beşinci vefat yıldönümünde Molla Abdüllatif Özer'i bir kez daha rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun.

Editör: Haber Merkezi