Muş'ta geçen yıl üreticiye iyi para kazandıran karpuz, bu yıl çiftçiyi üzdü. Pazar sorunu yaşandığı için tarladan bile toplanmayan karpuzlar, küçükbaş hayvanlara yem oldu. Çobanlar, otlatmak için araziye çıkardıkları hayvanları karpuz tarlalarına götürüyor. Kilosu 10 kuruşa kadar düşmesine rağmen alıcı bulamadıklarını belirten üretici Sami Kalır, "Tarlada kalan karpuzlar hayvanlara yem oldu" dedi.

Muş üreticisinin yanı sıra Batman, Diyarbakır ve Mardin'den gelerek Muş Ovası'nın verimli topraklarında karpuz ekimi yapan üreticiler, bu yıl umduklarını bulamadı. Hayal kırıklığına uğrayan karpuz üreticileri, evlerine dönecek parayı bile güçlükle çıkardıklarını söyledi. Kilosunu 10 kuruşa kadar düşüren üretici yine alıcı bulamayınca karpuzu tarlada bıraktı. Bu yıl küçükbaş havanlarların karpuza doyacağını söyleyen üreticilerden Sami Kalır, "Geçen yıl karpuz ekenler iyi bpara kazandı. Ama bu yıl pazar bulamadık. Her yıl Kuzey Irak'a ihraç edilen karpuzlar bu yıl dışarı çıkarılamayınca elimizde patladı. Üreticiler büyük zarar etti, satılmayan ve tarlada kalan yüzlerce ton karpuzu hayvanlara yediriyoruz. Para kazanamadığımız için bu kış zor geçecek" diye konuştu.

Karpuzu Muş'ta bedava dağıttıklarını, hayvanlara yedirdiktlerini buna rağmen tarlaların hala karpuzla dolu olduğunu belirten üreticiler, "canı karpuz çeken Muş'a gelsin" dedi.

Editör: Haber Merkezi