KİM AÇIKLANMASINI ENGELLİYOR?

Diyarbakırspor'da aylardır açıklanmayan müfettiş raporları deyim yerindeyse DEVLET SIRRı haline geldi (!). Kamuoyunda oluşan kulübün bilerek borçlandırıldığı,yönetimler tarafından mali açıdan kötü yönetildiği, kaynakların yerinde kullanılmadığı, yolsuzluk ve üsülsüzlük yapılarak iflasın eşiğine getirildiği yönündeki izlenimler üzerine Diyarbakır Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep edilmişti. Dernekler Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 3 müfettiş 26 Şubat 2010'dan itibaren 3 ay süreyle kulübün hesaplarını inceledi.

7 AY GEÇMESİNE RAĞMEN SES YOK

Kulübün son 5 yılını mercek altına alan denetleme ekibi, kulüpte başkanlık,yöneticilik ve kritik görevlerde bulunan isimleri tek tek çağırıp ifadelerini alırken,yapılan incelemelerde çok sayıda belgesiz harcama,üsülsüz işlem,zimmete para geçirme gibi kamuoyunda yankı uyandıran tespitlerin yapıldığı iddia edilmişti. Mayıs ayında Diyarbakır'dan ayrılan denetleme ekibinin raporları en geç bir ay içinde açıklayıp kulübü zarara uğratanlar hakkında hukuki süreç başlatacağı vurgulandı. Kamuoyu büyük beklenti içerisine girerken önce rapor söz verilen zamanlarda açıklanmadı,daha sonra hukuki süreç başlatılmadı. Ancak aradan 7 aya rağmen hiçbir gelişme yaşanmadı. Kamuoyu ve özellikle taraftarlar bundan dolayı hem kaygılı hem tepkili.

DÜNYADA BİR BENZERİ YOK AMA

Kulüpteki yolsuzluklarla ilgili direkt ya da dolaylı bağlantısı olan yetkili ve etkili odakların (!) bu işin üstünü örtmeye çalıştığını düşünen kamuoyu,bu raporların açıklanmaması ve Diyarbakırspor'u hayal bile edilmediği halde 2.Lig'e kadar düşüren kirli zihniyetin hukuki anlamda cezalandırılmaması halinde halkın spordan iyice soğuyacağı görüşünde. Kent yöneticileri, siyasiler,eski yöneticiler ve taraftar gruplarının tutumuna da dikkat çeken taraftarlar ise,”Her olayda mangalda kül bırakmayanlar bu olayda acaba neden suskun kalıyor?. Buzdağının görünmeyen tarafının ortaya çıkarılmasından mı korkuluyor?. Süper Lig'de şampiyon olan Bursaspor'un 24 saatte didik arandığı bir ülkede dünyada eşi benzeri görülmemiş yolsuzlukların yapıldığı Diyarbakırspor'daki kirliliklerin üstü örtülmek isteniyor.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi