FUTBOLCULARLA GÖRÜŞME YOK

Son 3 yılda tarihinin en kötü dönemlerini yaşayarak 3.Lig’e kadar düşen Diyarbakırspor, bu ligde de rahat yüzü görmeyecek gibi. TFF,ligin başlama tarihini açıklamasa bile maçların Ağustos ayının sonuna doğru başlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Diyarbakırspor’da ise şu ana kadar sözleşmesi bitenler dahil futbolcularla hiçbir görüşme yapılmazken,ne kamp tarihi ve yeri ne de teknik heyet belli değil. Bilinen tek şey ;Başkan Nurullah Edemen’in Ankara-Diyarbakır arasında  mekik dokuması. Edemen’in yaptığı görüşmelerden, kulübün geleceğiyle ilgili düşüncelerinden yanındaki yöneticiler dahil kimsenin bilgisi yok.

9 PERSONELE ÜCRETSİZ İZİN

Göreve geldikten sonra kulüp çalışanlarının maaşlarını aksatmadan ödeyen yönetimin tasarrufa gitmek adına yaz döneminde çalışmayan malzemeci,masör,ulaşım  ve mutfak çalışanlarına ücretsiz izin verdiği belirtildi.

Personel sayısında indirime giden yönetim, yeni sezon başladıktan sonra personelle ilgili bazı kararlar daha almanın hesaplarını yapıyor.

YENİ SEZON BÜTÇESİ NASIL OLACAK?

Kafaları en çok karıştıran olay ;tüm gelirlerin icralık olması nedeniyle yeni sezon öncesinde nasıl bir bütçe oluşturulacağı. Geçen sezonun başında bazı futbolculardan bonservis ve yetiştirme tazminatı adı altında 300 bine yakın gelir elde eden yönetimin bu sezon böyle bir şansı da yok. Takımın küme düşmesi ve başarısız olması nedeniyle mevcüt takımdaki futbolculara hiçbir kulüp bonservis ya da yetiştirme tazminatı ödemek istemiyor.Ayrıca transfer yasağı devam ettiği için yönetimin futbolcu satma opsiyonu da bulunmuyor. Geçen sezon yaklaşık 2 milyon TL’yi cebinden harcadığını iddia ederek zaten borç batağı içinde olan kulübü biraz daha borçlandıran yönetimin hiçbir bağış ve hibede bulunmaması dikkat çekerken,yeni sezon bütçesini nasıl temin edeceği merak konusu.

TRANSFER YASAĞI NASIL AŞILACAK?

Merak edilen bir diğer önemli konu transfer yasağı. FİFA’nın koyduğu yasak Ocak 2013’te sona eriyor.Ancak bu durum transferi açmak için yeterli değil. 2.5 yıldan beri transfere engel oluşturan borçların çözülmesi şart. Kulübün 8 milyonu ödeme ihtimali yok ancak uzun süreden beri uzlaşma ile 3 milyon TL dolayındaki rakamla engelin aşılabileceği ifade ediliyor.

Bir süre önce olumlu sinyal veren yönetim bu konuda yine sessizliğe büründü. Ocak ayına kadar nasıl bir çalışma yürütüleceği bilinmiyor.

Editör: Haber Merkezi