Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dönüştürülmesi planlanan eğitim sistemi ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.

Kürtçe'nin seçmeli ders olabileceğini söyleyen Bakan Dinçer, zorunlu din dersinin kaldırılabileceğinin sinyalini de verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TRT'de katıldığı bir programda kamuoyunda merak edilen bazı konulara açıklık getirdi. Bakan Dinçer, "Kürtçe eğitim" ve "zorunlu din" dersi konusunda açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, uzun zamandır bazı sivil toplum kuruluşlarının ve BDP'nin dillendirdiği Kürtçe'nin seçmeli ders olması konusunda yeşil ışık yaktı.

Bu konudaki şahsi kanaatini TRT'de katıldığı bir programda açıklayan Milli Eğitim Bakanı, "Kürtçe seçmeli ders olabilir. Bu benim şahsi kanaatim" dedi.

Yeni kuracakları eğitim sisteminde anadilde eğitim isteğine karşılık verebileceklerinin sinyalini veren Bakan Dinçer "Esnek bir sistem kuruyorsanız; onun içinde Almanca, İngilizce öğretiyorsanız, kendi ülkenizin vatandaşları olan Kürtlere isteğe bağlı olarak niçin Kürtçe dersi vermeyesiniz?" ifadesini kullandı.

Ömer Dinçer, zorunlu din dersinin kaldırılabileceğini de ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, hali hazırdaki kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitimin ise katı bir sistem olduğunu vurguladı.

 

Editör: Haber Merkezi