Diyarbakır'da yapımına geçen yıl başlanan Ninova Avm tamamlandı. Avm'nin sahibi Saki Kalender yaptığı basın toplantısında, 50 bin metrekare alan üzerine yapılan Avm'de yer alan uluslararası ve yerel markaların bulunduğu 41 ayrı mağaza olacağını, ayda 650 bin yılda ise 8 milyon insanın Avm'yi ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi. Yaklaşık 50 milyon Euro'luk harcamayla Avm'nin tamamlandığını belirten Saki Kalender, yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Bazı markaların Diyarbakır'da yatırım yapmaya çekindiklerini kaydeden Saki Kalender, Ninova ile birçok yeni markanın Diyarbakır'la tanışacağını söyledi. İçerisinde bowling, sinema salonlarının yanı sıra market, giyim, kozmetik, çocuk oyun sahaları ile halka istenilen hizmeti sunacaklarını kaydeden Kalender, şöyle dedi:

"Diyarbakır'da büyük bir Pazar var. Her alanda Diyarbakır pazara açık. Burada istenilen pazar bulunabilir. Biz de bunu gördüğümüz için bu projeye imza attık. Diyarbakır'ın huzura ihtiyacı var. Buraya yönelik ön yargılar var, bunlar kırılırsa Diyarbakır'ın önü ticaret anlamın da çok açık. "

Avm için birçok isim düşündüklerini belirten Kalender son olarak Dicle'nin batısında bulunan ve M. Ö. Asurlular'ın başkenti olarak bilinen Ninova adına karar verdiklerini söyledi. Irak'ın Musul Kenti yakınlarında bulunan Ninova kentinde Hz. Yunus'un yaşadığını da hatırlatan Kalender, çok Bereketli olduğu söylenen Ninova topraklarının aynı bereketi sunması için Avm'ye bu ismi verdiklerini söyledi

Editör: Haber Merkezi