Başbakan Tayyip Erdoğan'ın siyasî başdanışmanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kürt sorununu en iyi bilen isimlerin başında geliyor. Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile Ragıp Zarakolu'nun KCK operasyonları kapsamında tutuklanmasının ardından gündemin ilk sırasına oturan örgütü Ahmet Dönmez'e anlatan Akdoğan, operasyonları eleştiren siyasetçilere ve yazarlara tepkili.

 Akdoğan, PKK'nın çatı örgütüne yönelik operasyonları, "30 yıllık terörle mücadelede yapılan hamlelerin en önemlisi" olarak gördüğünü iddia etti.

Ardından uyarılarını sıralıyor: "KCK adı verilen bu paralel devlet yapılanmasına göz yummak, kan akıtan örgüte  rıza göstermekten daha kötüdür. KCK legal bir oluşum değildir, PKK'nın dışında gelişen bir oluşum ve siyasal bir hareket de değildir. KCK'nın başındaki isim PKK'nın başındaki Murat Karayılan'dır. KCK'nın faaliyetlerini masum, legal, siyasal çalışmalar gibi görenler yanılmaktadır.

Yalçın Akdoğan, Van depreminin ardından yaşanan kardeşlik iklimini ise "Doğu ile batı arasında iki ayrı gündem, iki ayrı duygu dünyası, iki ayrı mana âlemi olmadığı daha iyi görüldü. Dedi.

 ÖCALAN'IN İMRALI'DAN TALİMAT VERMEMESİ İÇİN BAZI DÜZENLEMELER YAPILABİLİR

Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, bir başka köşe yazısında "Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde bir mahkum, cezaevinden tehditler yağdıramaz.  Akdoğan, "Hükümet bu konuda herhangi bir tedbir alamaz mı?" sorusuna, "Öcalan'ın durumu çok iyi irdelenmesi gereken bir konudur. Bu noktada da sanırım bazı düzenlemeler yapılacaktır." karşılığını veriyor.

Editör: Haber Merkezi