Bu hemen hemen her 24 Kasım?da şarkının nakaratı gibi tekrarlanıp durulur. Ya sonrası .? Sonrasında öğretmenler bir 24 Kasım daha gelinceye kadar yine aynı senaryolar ortaya konulur ve bu böyle sürüp gider,

Her 24 Kasım?larda yere öke sığdıramadığımız öğretmenlerimizin yaşam standartlarını bu güne kadar insana yaraşır bir düzeye ulaştırma adına neler yapıldığını birilerinin çıkıp söyleme cesareti var mı? Yoktur çünkü böyle bir düşünce yok. Öğretmenlerimizin bu ülkede ne kadar mağdur olduklarını tüm ülke insanı çok iyi biliyor, haklarının ödenemeyeceğini bar bar bağıran siyasetçilerimizin öğretmenler için ne yaptıklarını birileri açıklayabilir mi? Sanmıyorum çünkü öğretmenlerimizin hak ve hukukunu, yaşam standartların, geçim şartlarını bugüne kadar hiç bir siyasetçinin ağzın bile alma gereğini duymadığına tanık olmuşuzdur.

Bu nedenle ben yarın kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler gününde yine aynı nakaratları dinleyeceğimizi ve özellikle ülkeyi yönetenlerin TV ekranlarında şov yaparcasına öğretmenlere yönelik övgü dolu sözlerle bizleri yine uyutacaklarını düşünüyorum.

Aldıkları maaşlarla aybaşını getirmekte büyük zorlu çeken atandıkları en ücra yerlere bile vatan parçasıdır diye gitmekte tereddüt göstermeyen fedakar öğretmenlerimizin haklarının bu güne kadar hala verilmemiş olmasını ben son derece duyarsız bir tutum olarak değerlendiriyorum.

Kendi öğretmenine değer vermeyen, öğretmeninin yaşam koşulları günün koşularına göre ayarlama gereğini duymayan bir ülkede öğretmenlerin mesleklerinde ne kadar başarılı olabileceklerini düşünen odlumu? Hiç sanmıyorum. Çünkü düşünenler olsaydı.

Bu gün öğretmenler aldıkları maaşın utanç bir rakam olduğunu, geçinmenin dayanılmaz koşullara dayandığını söyleme gereğini duymaz ülkenin yöneticilerine övgüler yağdırma gereğini duyarlardı.

Bu yüzden yarın kutlanacak olan 24 Kasım öğretmenler gününde öğretmenlerimizin yine ünlerini buruk ve üzüntülü bir şekilde kutlama talihsizliğinde bulunacaklardır diye düşünüyorum. Ben her türlü olumsuzluklara rağmen yinede görevlerini en iyi şekilde yerine getirme çabası içinde olan saygıdeğer öğretmenlerimizin yarın kutlayacakları Öğretmenler günlerini tüm içtenliğimle kutlar, öğretmenlerimizi bu güne kadar düşünmeyen onların tüm koşullara rağmen görevlerini fedakar bir şekilde yapmalarını görmezlikten gelen ülke yöneticilerine de onlar adına sitemlerimi belirtmekte yarar görüyorum.

Ben çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlama görevini en iyi şekilde yerine getiren fedakar öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum. Bu duygularla tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlar, onların her şeyin en güzeline layık olduklarını bilen ama bilmemezlikten gelen yöneticileri de daldıkları derin kış uykusundan bir an önce uyanmaları tavsiyesinde bulunmayı da bir görev olarak telakki ediyorum.

        Editör

Editör: Haber Merkezi