Tepe İlköğretim Okulu, okul aile birliği toplantısını yaparak, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında görev yapacak olan Yönetim ve Denetleme kurulunu belirlediler.

 Bismil, Tepe İlköğretim Okulunda eğitim-öğretim kalitesinin arttırmak, okul aile işbirliğini güçlendirmek, velilerin eğitim-öğretim sürecinde aktif yer almalarını sağlamak amacıyla Bismil Yatılı İlköğretim Bölge okulu toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Okul Yöneticileri, Müdür Yardımcıları, Rehber öğretmenler, Okul Aile Birlikleri yönetim kurulu ve çok sayıda veli katıldı. 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tepe İlköğretim Okulu Müdürü Osman Salihoğlu, “Müdürlük olarak çağın gereğine uygun bir eğitim öğretim anlayışı benimsediklerini ve bu doğrultuda hizmet verdiklerini belirtti. Eğitimde başarının müdürlüğün, okul idaresi ve öğretmenlerin özverili çalışmalarının yanında okul aile birliklerinin ve velilerin vereceği desteğin de önemli olduğunu vurgulayan Salihoğlu, velilerin eğitim öğretim sürecine aktif katılmalarının önemine değindi.

 Müdür Salihoğlu, Tepe İlköğretim okulunun, Eğitim ve öğretim alanında başarılı öğrenciler yetiştiren ve Tepe İlköğretim Okulu, her geçen yıl başarılı öğrencilerin yetişmesine imkan sağladığını bildirdi. Salihoğlu, “Okulumuz İlçede en başarılı eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Bu başarıda biz eğitimcilerin olduğu kadar siz velilerin ve öğrencilerimizin de büyük özverileri ile ortaya çıkmaktadır. Geçtiğimiz yıl yapılan OKS sınavına okulumuzdan büyük başarı sağlanmıştır. Hedefimiz 2011-2012 eğitim-öğretim yılında yapılan sınavlarda daha başarılı bir şekilde sonuçlar elde etmektir. Öğrencilerin daha başarılı olması için velilerimiz öğretmenlerle sık sık görüşmeliler. Ancak bu şekilde belirtilen hedeflere ulaşılacaktır. Biz burada bir aileyiz, okulda çocuklarla ilgili gelişen olayları bize gelerek bizlerden öğrenin olaylar araştırılmadan sorulmadan kamuoyuna yansıtılmamalıdır. Siz değerli velilerimizden bu konuda anlayışlı olmanızı bekliyorum” diyerek 2011-2012 eğitim-öğretim yılından görev yapacak olan Okul Aile Birliği üyelerine başarılar diledi.

 Okul Müdürünün yaptığı konuşmaların ardından, Okul Aile Birliği başkanlık seçimlerine gidildi. Tek aday olan Mehmet Emin Bal yapılan seçimlerin ardında yeniden seçildi.

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu,  Başkan, Mehmet Emin Bal, Yönetime, A.Baki Ekin, Abdurrahman Şimşek, M.Zahir dernek, Sait Özmen seçildi.

Denetleme Kuruluna, Kemal Akgül ve Nida Gültekin seçildi.

 Daha sonra divan üyeleri seçildi. Okul Aile Birliği seçimi tek liste seçildi.  Ardından eksi yönetiminin faaliyet raporları okunarak tahmini bütçe görüşüldü.

 Okul Aile Birliği Başkanlığına seçilen ve toplantıda bir teşekkür konuşması yapan Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Emin Bal, Toplantıda yaptığı konuşmada, İlçede başarısından sıkça söz ettiren Tepe İlköğretim okulumuzun tüm idarecilerini, öğretmenlerini, öğrencilerini sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. Bizde Tepe’li ve okul aile birliği yönetimi olarak okulumuza sahip çıkarak daha başarılı öğrenciler yetişmesine yardımcı olacağız. Bizlere verdiğiniz bu görevi yine layık ile başarılı bir şekilde yürüteceğimizden kuşkunuz olmasın. Destekleriniz için tüm yönetim kurulu üyelerimiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Eğitim kurumları okulların medeniyetin kültürün gelişmişliğin illeri ve aydın geleceğin unsurları olduğunu ifade eden Bal, Eğitim insanları eğittiği gibi insanın kendisini tanıma yaratılış gayesini anlama, insanlara ve topluma faydalı bireyler olarak, toplumu ilerliye ve iyiye yönlendirme cehalet ve karanlığa yırtma unsuru vardır. Bir ülkenin gelişmesi büyümesi ve kendi çevrelerine hâkim ve örnek olmak istiyorsak mutlaka ve mutlaka eğitime önem verilmeli ve bireylerini en güzel şekilde eğitilmelidir. Dedi.

 

Haberin fotoğrafları için aşağıdaki linki tıklayın.

https://www.bismilhaber.com.tr/tepe-beldesi-okul-aile-birligi-toplantisi-yapildi-5g.htm

 

Editör: Haber Merkezi