Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde bulunan Hürriyet İlkokulu’na ulaşımı sağlayan ara sokakta yaşanan çökmeden kaynaklı tümsekler Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yeni karo taşlarıyla yenilendi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çocukların okula gidip gelmekte zorluklar yaşadığına dikkat çeken vatandaşların talebi üzerine çalışma başlattı.

Yapılan sokak sağlıklaştırılmasının ardından sokaklar görüntü kirliliğinden de kurtarılarak öğrencilerin ve vatandaşların yaya geçişleri için elverişli hale getirildi.

Sorunun çözülmesiyle çocukların artık elverişli koşullarda eğitim hayatlarına devam edeceğini belirten çevre sakinleri, "Çocuklar çukurlar nedeniyle bazen burada yere düşüp yaralanıyordu. Sorunu çözen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bu bölgenin yıllardır bu halde olduğunu belirten vatandaşlar, "Daha önce yapılan sokak düzenlemesi yıllardır yenilenmediği için çökmüştü. Çocuklar okula gidip gelmekte zorlanıyordu. Tümsek ve çukurlardan dolayı yaralanan çocuklar oluyordu. Talebimizi iletir iletmez Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu hemen harekete geçerek çalışma yapılmasını sağladı. Şimdi çocuklarımız daha güvenli şekilde okula gidecek. Bizim günlük yaşantımızı da kolaylaştırdı." dedi.

Editör: Haber Merkezi