GAZİANTEP - Pakize Kemal Öğücü ilköğretim okulunda okul müdürü tarafından tesettürlü kızlar, dün derslerine alınmadı, hatta okul dışına çıkartıldı. Bugün ise aynı okulda eğitim skandalını görüntülemek için okul önüne giden basın mensupları nedeni ile başka bir skandala imza atıldı. Öğrenciler velileri ile okul içerisine alınıyor, okul koridorunda bir süre velilerle konuşan müdür yardımcısı velilere; 'haydi şeker çocuklar sınıflarınıza gidin' dedikten sonra velilere 'siz gidin çocuklar sınıflara gitsin' sözlerinden sonra çocuklar, sınıfları yerine kütüphaneye gönderilip bekletiliyor

Zeynep ve Zehra Kütükçü, Sümeyra Annaç ile şuheda ve Selva Arslan isimli öğrenciler velileri okuldan ayrıldıktan sonra okul Müdürü Metin Parlak tarafından diğer çocukların gözleri önünde sınıflarından alınarak kütüphaneye kapatılıyor.

 Dün okul müdürü tarafından sınıflarına alınmayan çocukları için bugün de okul önüne gelen velilere, önce okul güvenliği tarafından "Müdürün kesin emri var çocuklarınızı ve sizi içeriye alamam" deniliyor fakat basın mensuplarının fark edilmesi ile okul yönetimine haber veriliyor. Görevlinin haber vermesi üzerine dış kapıya gelen müdür yardımcısı Mahmut Yılmaz "sizi bu şekilde okula alamam" diyor ancak basın mensuplarını görünce de, "tamam içeri girin" diyerek öğrenci ve velilerini içeri alıyor.

 İçeri alınan çocuklar ve ailelerine saatlerce süren ikna çabaları sonuç vermeyince, idareci, çocuklara; 'tamam haydi şeker çocuklar sınıfınıza gidin' velilere de 'siz de gidin çocuklarınız sınıflarına gitti' diyor. Veliler okuldan ayrıldıktan sonra ise; Zeynep ve Zehra Kütükçü, Sümeyra Annaç, Şuheda ve Selva Arslan isimli 5 kız öğrenci okul Müdürü Metin Parlak tarafından diğer çocukların gözleri önünde sınıflarından alınarak kütüphaneye kapatılıyor saatlerce bırakılmıyor.

 Yapılan uygulamaya tepki göstererek müdür ve yönetimden açıklama isteyen veliler için bu sefer polis çağrılıyor.

 Yapılanların tam bir işgüzarlık olduğunu ifade eden öğrenci velileri, bu işgüzarlığın bir an önce bitmesi için yetkililere çağrıda bulundu. (Şefik Mert - İLKHA)

 

Editör: Haber Merkezi