Bakan Yumaklı, son 48 saat içerisinde 150 farklı orman yangınına müdahale edildiğini belirtti. Şu an itibarıyla Sakarya, Bilecik, Manisa ve Bolu olmak üzere dört noktada yangınların aktif durumda olduğunu ifade eden Yumaklı, Sakarya-Bilecik sınırındaki yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını ve bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Bolu Göynük ve Manisa’daki yangınların ise tamamen kontrol altına alındığını belirtti.
Gece boyunca süren yoğun çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Yumaklı, ekiplerin yalnızca bir gecede 158 kilometrelik orman yolu açtığını söyledi. Bu rakamın, sahadaki çabanın büyüklüğünü ortaya koyduğunu vurguladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarılarına da dikkat çeken Bakan Yumaklı, yangın riskine karşı tüm ekiplerin iki kat fazla teyakkuzda olduğunu söyledi. Son iki gün içinde yangın söndürme uçaklarının 350, helikopterlerin ise 2 bin 300 sorti gerçekleştirdiğini bildirdi.
Yangınların çıkış nedenlerine yönelik de ciddi bir inceleme yürütüldüğünü belirten Yumaklı, kolluk kuvvetlerinin titizlikle çalıştığını ve sorumluların en ağır cezaları alması için sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.