İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), söz konusu iddialara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyunu bilgilendirdi. Yapılan açıklamada, bahsi geçen içeriklerin eski tarihli, manipüle edilmiş ve kasıtlı olarak servis edilen dezenformasyon örnekleri olduğu vurgulandı.

DMM açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Açık kaynaklar üzerinden yapılan incelemeler sonucunda, öne sürülen iddialara kaynak olarak gösterilen görsel ve yazılı içeriklerin, 10 Ekim 2020 tarihli olduğu ve terör örgütü propagandası yapan yasa dışı Nuçe Ciwan isimli bir internet sitesinden alındığı tespit edilmiştir. Bu içeriklerin, son günlerdeki orman yangınlarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.”

Açıklamada ayrıca, devletin terörle mücadelede “sıfır tolerans” ilkesiyle hareket ettiği ve orman yangınları dahil olmak üzere her türlü sabotaj ihtimalinin titizlikle incelendiği belirtilerek şu uyarı yapıldı:

“Herhangi bir somut bulguya dayanmayan iddiaların kamuoyunu yönlendirmek amacıyla siyasi malzeme haline getirilmesi, yangınlar kadar ciddi bir dezenformasyon tehdididir.”

Kaynak: Haber Merkezi