İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Özgür Özel’e düzenlenen saldırıyı sert bir dille kınayarak şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yapılan fiziki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayın faili S.T. isimli şahıs tespit edilmiş ve güvenlik güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Kamu düzenini bozmaya yönelik her türlü şiddet eylemi, hukuk önünde gereken karşılığı bulacaktır.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıya ilişkin açıklamasında, adli sürecin başlatıldığını vurguladı. Tunç, şunları kaydetti:

“CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik yapılan saldırı kabul edilemez. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alınmıştır. Demokratik bir toplumda şiddet, düşünce ayrılıklarının ya da siyasi farklılıkların meşru bir yöntemi olamaz. Hukukun üstünlüğüne inanan herkesin bu tür eylemlere karşı ortak bir duruş sergilemesi gerekir.”

Yetkililer, olayın detaylı şekilde soruşturulduğunu ve adli sürecin titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi