Bayram öncesinde topladığı ürünü bugün Ticaret Borsasına getiren Pamuk üreticisi Halil Ata ürününü yapılan açık artıma sonunda kilosunu 3 TL den Ferhat Tekstile sattı.

Polat oğlu Tekstil, Baraj Pamuklu, Ferat, Yıldız tekstil firmalarının iştirak ettikleri açık artırmada kilosu 3 TL den satılan kütlü Pamuk fiyatıyla bu bu yıl çiftçinin yüzünü güldürmesi bekleniyor. Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya açık artırma sonrası yaptığı açıklamada yeni sezonun hem üreticilere hem de sanayiciler için hayırlı olmasını temenni ederek bölgede yetiştirilen kaliteli ürününü toplanırken temiz toplanılmaması yüzünden değer kaybettiğini vurgulayarak çiftçilerden ürünlerini temiz toplamalarını istedi.

PAMUKTA İLK ÜRÜN

Türkiye'nin yaklaşık % 40 oranında kütlü Pamuk üretimini karşılayan Şanlıurfa da üreticilerin ürünü temiz toplamamalarından ürün değeri kayboluyor bu konuda çiftçilere seslenen Ticaret Borsası Başkanı: Mehmet Kaya bizim pamuğumuzun kalitesi nin Ege pamuğundan geri kalır yanı yok sadece toplanırken temiz toplanamamasından dolayı değer kaybediyor bu durumda doğal olarak rekabeti düşürdüğü gibi üretici içinde fiyat kaybına neden oluyor. Çiftçilerimiz uzun emekler verip yetiştirdikleri ürünlerini toplarken heba etmemeleri gerekir bu anlamda çiftçilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum dedi. Sezonun ilk kütlü pamuk üreticisini Ticaret borsası adına altınla ödüllendiren Kaya, çiftçiye gösterdiği gayret verdiği emekler için teşekkür etti. Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Mehmetçik köyü Aslanlı mezrasında yetiştirdiği ürünü kilosunu 3 TL den satma sevincini yaşayan çiftçi Halil Ata bir sonraki yılın ürününü yine kendisinin yetiştirmeye çalışacağını aktararak kendisi gibi çiftçi olan meslektaşlarına seslendi Ata ürünlerin temiz toplanmasını istedi

Editör: Haber Merkezi