Kış aylarının yaklaşması piyasadaki birçok gıda maddesinin fiyatlarını yükseltirken peynirinde bunlardan nasibini aldığı belirtildi.

Güneydoğu'nun en fazla peynir tüketilen illerinden birisi olan Bismil'de peynir fiyatları artmaya başladı.

Peynir alan Ali D, hergün yapılan zamlardan bıktıklarını belirterek şöyle konuştu: "Ekmeğin yanında peynir yiyorduk onu da bize çok gördüler. Artık yiyemez olduk en kalitesiz peynirin kilosu 8 TL'den başlıyor. Otlu ve erimiş peynire yanaşmak mümkün değil. Bizim için seyirlik oldu onlar. Yapılan zamlar bizim gibi dar gelirli vatandaşları üzüyor ve etkiliyor. Piyasaya çıkıp bunu kaça satıyorsun, alışı nedir satışı nedir diyen bir yetkili yok. Her şey almış başını gidiyor. Kontrol mekanizması yok."

Peynir fiyatlarından şikayetçi olan Abdurrahman Gezgin isimli vatandaş, "Ramazan ayı ve bayram geçti. Artık soğuk ve yağışlı havalar geliyor. Kentimizde en bol ürünlerden birisi olan peynir fiyatları her ne hikmetse artmaya başladı. Ramazan olmadan 7 TL'ye aldığımız salamura peynir şimdi 10 TL oldu. Otlu peynir 12-13 TL'den satılırken erimiş örgülü peynirler 15 TL ve daha yukarı fiyatlara satılmaya başladı.Tüketiciler yine mağdur edilmeye başladı. Fiyatları kontrol altında tutan ve kontrol eden yok. Peynirciler istedikleri fiyatları uyguluyorlar.  Belediyelerin bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Peynir fiyatlarının maliyetinden şikayetçi olup bunu fiyatlara yansıtmak zorunda kaldıklarını belirten Ramazan K., "Biz peynir ticareti yapıyoruz. Piyasadaki yüksek maliyetlerden ötürü fiyatları yükseltik.Zarar etmemek için bunu yapmak zorunda kaldık. Piyasada bizim sattığımız maddenin dışında her şey zamlandı. Elimizden bir şey gelmiyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi