Tokat'ın Erbaa ilçesinde Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri alıcı kılığına girerek, pazarlarda vatandaşı ve hayvan sahiplerini dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi. Vatandaşın ve kurbanlık hayvan satışı yapan besicinin mağdur olmaması için dolandırıcılara karşı bir dizi önlem alan polis, alıcı gibi hayvan sahipleriyle pazarlık yapıp sahte parayla kurbanlık da aldı. Satıcıların, sahte olduğunu anlayamadıkları paraları cebine koyduğu gözlendi. Polis, satıcılara, ceplerine koydukları paraların sahte, kendilerinin de polis olduğunu açıklayarak, böyle olaylarla karşılaşabileceklerine dikkat çekti.

İlçe Emniyet Asayiş Büro Komiseri Abbas Turgu, "Yaklaşan Kurban Bayramı ile kurbanlık hayvan satılan yerlerde yoğunluk gözlenmekte. Biz de polis olarak vatandaşın mağdur olmaması için bir dizi güvenlik tedbirleri aldık. Bu çerçevede pazarlarda sivil polis ekiplerinin sayısını artırdık." dedi.

Vatandaşın dolandırıcılara karşı bilinçlendirilmesi için broşür dağıttıklarını ifade eden Turgu, "Bu yıl farklı bir uygulama yaptık ve sahte parayla kurban aldık. Vatandaşa kendimizi tanıtarak verilen paraların sahte olduğunu söyledik. Şaşıran satıcılara sahte paranın nasıl anlaşılması gerektiğini anlattık." diye konuştu. İlçede henüz böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirten Turgu, "Biz tedbirimizi alarak vatandaşın malını ve canını korumak için buradayız." diye sözlerini tamamladı.

Sivil polisler vatandaşa broşür dağıttı. Vatandaşın ve satıcıların gayet memnun olduğu uygulamada şaşıran hayvan sahipleri polise teşekkür etti.
 

Dünya Bülteni

Editör: Haber Merkezi