Zamlar haberleri art arda gelirken bir zam haberi de PTT'den geldi. PTT gönderi ücretlerine sessiz sedasız zam yaptı. Yurt dışı gönderi ücretlerine yüzde 300'e varan zamlar vatandaşın tepkisini çekti.

PTT'de geçmiş dönemlerde mektup, kartpostal, tebrik kartı ve benzeri gönderim tarifeleri için uygulanan sabit fiyat kalktı; yerine, her ülke için farklı miktarda, anlık kura göre değişen SDR birimi üzerinden fiyat belirlendi.

Yurt dışına sürekli posta gönderen bir vatandaş, duruma tepki göstererek, "Geçen ay bir kitabı yurt dışına 18 liraya gönderebiliyordum. Şuan bu fiyat 45 liraya yükseldi. Dergi göndermek istediğimde de benzer bir fiyat ile karşılaşıyorum. Daha önce PTT çok avantajlıydı ancak yapılan zamlarla PTT'nin hiçbir avantajı kalmadı. Bu durumun acilen değiştirilmesi ve PTT yurt dışı gönderi ücretlerinin makul seviyeye çekilmesini istiyoruz." dedi.

Yayıncılık yapan başka bir vatandaş ise, "Gönderi ücretlerinin neredeyse yüzde 300'e varan zamları dergimizi olumsuz etkiliyor. Yurt dışından dergimizi takip edenlere dergileri ulaştırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. PTT bu durumu acilen düzeltmeli. Gerekirse Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapılan zamlara el atarak yayıncıları korumalı" ifadelerini kullandı.

PTT'de yapılan zamlar yurt dışı gönderi ile de sınırlı değil. Yurt içi gönderileri de zamlardan nasibini aldı. Tebligat ücretleri 19 liradan 26 liraya çıktı.

Editör: Haber Merkezi