RAPOR 6 AY SONRA TAMAMLANDI

Kamuoyunun merakla beklediği Diyarbakırspor'la ilgili incelemelerin müfettiş raporu nihayet tamamlandı. Raporun birer örneğinin Diyarbakır Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderildiği,önümüzdeki günlerde Diyarbakırspor kulübüne de tebliğ edileceği bildirildi.

Kamuoyunun yoğun baskısı üzerine Vali Mustafa Toprak tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü'nden talep edilen 4 müfettiş 26 Şubat 2011 tarihinde Diyarbakır'a gelerek  kulübün son 5 yıldaki hesaplarını incelemeye başladı. 3 ay sonunda Mayıs ayında tamamlanan incelemenin sonucunu içeren raporun en kısa sürede açıklanacağı ifade edilmişti. Ancak rapor bir türlü açıklanmayınca kafalarda soru işaretleri, kamuoyunda da tepkiler oluştu.

MÜFETTİŞLERE NEDEN İNCELEME?

7 aylık aradan sonra rapor tamamlanırken,bayramdan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Raporun gecikmeli olarak tamamlanmasınının nedeni de ortaya çıktı. İncelemelerde üsülsüzlük yaparak kulübü zarara uğrattıkları ortaya çıkan bazı eski yöneticilerin müfettişlerin raporlarından rahatsızlık duyarak müfettişlerin görevlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle şikayette bulunduğu,İçişleri Bakanlığı'nın da bunun üzerine müfettişler hakkında inceleme başlattığı belirtildi.

Bazı eski yöneticilerin aradan geçen ayda raporun değiştirilmesi veya açıklanmaması için Ankara'da yoğun lobi faaliyeti yürüttüğü,buna rağmen raporun engellenemediği de belirtildi.

Editör: Haber Merkezi