Liderliğini 2 özel rehabilitasyon merkezi sahibi, yöneticiliğini ise 7 öğretmenin yaptığı çetenin ölen öğrencileri bile derse giriyor gibi göstererek devletten para aldıkları ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla(KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine çeteyi çökertti. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, düzenlediği basın toplantısında operasyonla ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlam, rehabilitasyon merkezinde çetenin derse katılmayan öğrenci ve öğretmenleri derse katılmış gibi göstererek evrak düzenlediğini kaydetti.

Sağlam, "Bu şekilde engelli vatandaşlarımız eğitimi eksik yapılarak daha sonradan telafisi mümkün olmayan mağduriyetleri sebep vermişlerdir. Hayatını kaybetmiş öğrencilere eğitime devam ediyormuş gibi evrakları düzenlenmiş. Bazı engelli öğrencilerin eğitimleri sona ermesine rağmen eğitime devam ettikleri gösterilerek devleti 9 bin 600 TL zarara uğratmışlardır. Burada maddi meblağdan ziyade işlenen suçun niteliğidir." diye konuştu.

Sağlam, operasyonda 2 kurum ortağı, 7 öğretmen ve 4 kurum çalışanının gözaltına alındığını kaydetti. Sağlam, zanlılar hakkında 'suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu zararına nitelikli dolandırıcı' suçlarından adliye sevk edildiklerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi