Fenerbahçe Futbol Takımı'nda kadro dışı bırakılan Alex de Souza, sarı-lacivertli kulüple olan sözleşmesinin sona erdiğini açıkladı.

Sarı-lacivertli formayla ligde 136 golü bulunan Brezilyalı futbolcu, 9'uncu sezonunun başında takımdan ayrılarak, Fenerbahçe'nin lig tarihinde en çok gol atan ismi Aykut Kocaman'ın 140 gollük rekorunu geçme şansını da kullanamadı.

Can Bartu Tesisleri'nden ayrıldıktan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bulunan kulüp binasına gelen Brezilyalı futbolcu, burada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle görüştü.

 Alex, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ''Kontratımı sonlandırdım. Hayatımın en üzücü imzası oldu. Fenerbahçe bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandı. Her şey için teşekkürler'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe teşekkür etti

Fenerbahçe Kulübü, yayımladığı mesajla, sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Brezilyalı futbolcu Alex de Souza'ya teşekkür etti.

 Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, sözleşmenin Alex'in talebi üzerine feshedildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

 ''2004-2005 sezonundan bu yana çubuklu formayı başarıyla taşıyan kaptanımız Alex de Souza'nın kontratı, kendisinin talebi üzerine karşılıklı olarak feshedilmiştir. Müzemizdeki formasıyla, Yoğurtçu Parkı'ndaki heykeliyle armamızın bir parçası olan Alex'e ve bizimle bir bütün haline gelen De Souza Ailesi'ne teşekkür ederiz.''

Kocaman'ın rekorunu kıramadı

Alex, Fenerbahçe'nin lig tarihinde en çok gol atan ismi Aykut Kocaman'ın 140 gollük rekorunu kıramadan takımdan ayrıldı.

Sarı-lacivertli formayla ligde 136 golü bulunan Brezilyalı futbolcu, 9'uncu sezonunun başında takımdan ayrılarak 140 golü geçme şansını kullanamadı.

Fenerbahçe formasıyla çıktığı 344 resmi maçta 172 gole imzasını atan Alex, ligde kaydettiği 136 golle, Fenerbahçe'nin lig tarihinde en çok gol atan yabancı futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor.

Brezilyalı oyuncu, sarı-lacivertli takımın 2004-2005 sezonu ile 2011-2012 sezonu arasındaki bölümde kazandığı 3 şampiyonluğa önemli katkılar yaptı.

Taraftar heykelini dikti

Fenerbahçeli taraftarlar, kulüp tarihinde önemli bir iz bırakan Alex de Souza'nın heykelini dikerek, Brezilyalı futbolcuya duydukları sevgiyi gösterdiler.

Çok sayıda taraftar grubunun öncü olduğu projede tüm taraftarların katkılarıyla tamamlanan, 3 Temmuz süreci nedeniyle açılışı ertelenen heykel, eylül ayında Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nın karşısında bulunan park alanında görkemli bir törenle açılmıştı.

 

Alex, teknik direktör Aykut Kocaman'ın da katıldığı heykel açılış töreninde konuşması sırasında göz yaşlarını tutamamıştı.

Fenerbahçeli taraftarlardan Alex'e büyük destek

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli ekiple yollarını ayıran Alex de Souza'nın evinin önünde toplanarak, Brezilyalı futbolcuya destek verdiler.

 Alex'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilerek sarı-lacivertli takımdan ayrıldığının açıklanmasının ardından büyük üzüntü yaşayan taraftarlar, Brezilyalı futbolcuya olan sevgilerini dile getirmek için Alex'in Acarkent'teki evinin önünde toplandılar.

 Sarı-lacivertli formayı giydiği dönemdeki başarılarıyla gönüllerinde taht kuran Alex için meşaleler yakıp tezahüratlar yapan taraftarlar, uzun süre evin önünde bekledi.

 Eşi ve çocuklarıyla evinin penceresine çıkan Brezilyalı futbolcu, taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Taraftarlara seslenen Alex, ''Her şey için teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı. Alex ve ailesi, taraftarların sevgi gösterileri karşısında duygulu anlar yaşadı.

 Alex, çocuklarıyla evinin kapısının önüne çıkarak, taraftarların yayına da gitti.

 Brezilyalı futbolcunun gidişine üzülen sarı-lacivertli taraftarlar, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu ve teknik direktör Aykut Kocaman'a da tepki gösterdiler.

 

Editör: Haber Merkezi