RTÜK’ün resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, bazı radyo ve televizyon kanallarının sahte telefon aramalarıyla hedef alındığı belirtildi. Bu aramalarda, Başkan Ebubekir Şahin’in ismi kullanılarak "yardım", "bağış" gibi gerekçelerle maddi taleplerde bulunulduğu ifade edildi.

Kendilerini RTÜK Başkanı, Üst Kurul Üyesi ya da kurum personeli olarak tanıtan kişilerin gerçekleştirdiği bu tür dolandırıcılık girişimlerine kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, bu tür dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştiren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, gerekli adli işlemlerin başlatıldığı ve sürecin dikkatle takip edildiği belirtildi.

RTÜK, yayıncı kuruluşlara ve kamuoyuna çağrıda bulunarak, benzer şüpheli aramalarla karşılaşılması halinde vakit kaybetmeden RTÜK'e veya güvenlik birimlerine bilgi verilmesini önemle rica etti.

Kaynak: AA