Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sona erdirecek, sağlık çalışanlarının güvenli ve huzurlu bir şekilde görevlerini yapabilmelerini sağlayacak önlemlerin bir an önce için hayata geçirilmesi talebinde bulundu.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven son zamanlarda artış gösteren sağlık çalışanlarına yönelik şiddet nedeniyle basın açıklaması yaptı. Seven, insanların sağlığı için üstün bir çabayla, mesai kavramına bağlı kalmadan, gece gündüz demeden gayret sarf eden, emek veren sağlık çalışanlarının şiddet olaylarıyla karşılaşmasının üzücü, bir o kadar da düşündürücü olduğunu ifade etti. Seven, "Şiddet olgularının sıklıkla yaşandığı toplumumuzda, şiddet olaylarının önüne geçecek, insanlarımızı şiddetten uzak tutacak çalışmalara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır" dedi. Yapılan bazı düzenlemelere karşı sağlık çalışanlarının mağduru olduğu şiddet olaylarının faillerine verilen cezaların ve uygulanan yaptırımların yetersiz ve caydırıcılıktan uzak olduğunu vurgulayan Seven, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara daha ağır yaptırımların uygulanması, yine bu kişilere verilecek cezaların bu tür olayların önüne geçecek şekilde caydırıcı olması gerektiğini ifade etmek istiyoruz" talebinde bulundu. Sağlık-Sen olarak tüm yetkililere çağrıda bulunan Seven, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sona erdirecek, sağlık çalışanlarının güvenli ve huzurlu bir şekilde görevlerini yapabilmelerini sağlayacak önlemlerin bir an önce için hayata geçirilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen olarak, yakın bir zamanda Batman'ın bir ilçesinde hasta ve hasta yakınları tarafından fiili ve sözlü şiddet uygulanmasını kınadıklarını belirten Seven, "Şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını hatırlatıyor ve bu tür müessif olayların son bulmasını umuyoruz. Sağlık-Sen olarak şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini ve kendilerine her konuda da destek olacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz" çağrısında bulundu.

Kaynak: Batman postası

Editör: Haber Merkezi