Nikah işlemleri sırasında Kadiriye Gerhold’un bir Alman’la evli olduğu ortaya çıktı. Eşine 20 bin lira borç veren ve 10 burma bilezik yaptıran Bodur, dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Düğün yaptığı Kadiriye Gerhold tarafından dolandırıldıktan sonra borçları nedeniyle Afyonkarahisar’a dönemediği için Antalya’da hamallık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Halil Bodur, 20 bin lirasını ve düğünde taktığı 10 burma bileziği geri istiyor.

Her şeyin internet ortamında Kadiriye Gerhold ile tanıştıktan sonra başladığını söyleyen Halil Bodur, başından geçen dolandırıcılık olayını gözyaşları içinde anlattı. Halil Bodur, sanal ortamda tanıştığı Kadiriye Gerhold ile iki yıl boyunca sanal arkadaşlık yaptığını, 2008 yılında ise evlenmek için kendisini Afyonkarahisar’a davet ettiğini söyledi.

Halil Bodur, bir hafta içinde işlemleri tamamladığını ve Afyonkarahisar’da yalnız kendi akrabalarının katıldığı bir düğün yaptığını kaydetti. Bodur, "Düğünün ertesinde Kadiriye Gerhold’un evrakı ile nikah müdürlüğüne müracaat ettim. Ancak yapılan incelemede evli olduğu ortaya çıktı. Evimize tanımadığım bir kişi gelerek Kadiriye Hanım’ın borcu nedeniyle boşanamadığını, 20 bin lira verirsek boşanabileceğini söyledi. Ben de istenilen parayı borç bulup gönderdim. 10 burma bilezik de Kadiriye Gerhold’da kaldı. Geri gelmeyeceğini anladığım zaman iş işten geçmişti" diye konuştu.

Halil Bodur, Kadiriye Gerhold’a verdiği 20 bin lirayı Afyonkarahisar’da yakınlarından borç alarak verdiğini ve geri ödeyemediği için kente dönemediğini ifade etti. Bodur, Kadiriye Gerhold hakkında resmi nikahlı olmasına rağmen kendisini bekar gibi tanıtıp hileli yollardan haksız menfaat temin etmek ve dolandırmak suçundan Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Editör: Haber Merkezi