Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, 12 sıtma vakasının tespit edildiği 3 bin nüfuslu Başkavak köyü sakinlerinden kan örnekleri alırken, bir yandan da evlerde ilaçlama yapıyor. Mardin ve Diyarbakır'dan gelen sağlık ekiplerince, sıtma hastalığı şüphesi üzerine şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 500 kişinin kan örneğinin alındığı ve sonuçlarının beklendiği öğrenildi.
     Sağlık Bakanlığı'nca sıtma hastalığına yakalandıkları açıklanan 12 kişinin genel durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği belirtildi.
     Köy sakinlerinden Faruk Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 850 hanenin bulunduğu köyün ilçedeki hastaneye yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunduğunu ifade ederek, köydeki sağlık ocağının hizmete açılmasını istediklerini söyledi.
     Sağlık ocağında bir yıldır hemşire bulunmadığını bildiren Bayrak, ''Hastane 1 kilometre uzaklıkta. Buraya bir hemşirenin atanmasını istiyoruz. Bir yıldır hemşire yok. Eşyalar var ama personel yok. Kanalizasyon olduktan sonra her hastalık olur. Amcam sıtma hastalığına yakalandı. Diğer yakınlarımız da hasta. Mahallemizde 2-3 hasta var'' diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi