Hatay’da bir asker kaçaklara müdahale ederken şehit oldu. Şehidin Bismilli olduğu öğrenildi.

3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Pulluyazı Karakolu sorumluluk bölgesinde nöbet tutan askerler, kaçak yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan bir grubu fark etti.

SİLAHIN NERDEN ATEŞLENDİĞİ BELLİ DEĞİL

Askerlerin gruba müdahalesi sırasında bir asker, nereden ateşlendiği henüz tespit edilemeyen silahtan çıkan mermiyle yaralandı.

Ambulansla Hatay Devlet Hastanesine kaldırılan asker İlhami Çelebi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

yeni-belge-2018-04-18-21.36.05_1.jpg

BİSMİL’DE BABAEVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Pulluyazı Karakolu sorumluluk bölgesinde nöbet tutan askerler, kaçak yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışanların saldırısında şehit olan Asker İlhami Çelebi (21) Diyarbakır Bismil’de baba evine ateş düştü.

Bismil İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Bismil Garnizon komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş, Hatay’da şehit olan asker İlhami Çelebi'inin Başakşehir sitesi F blokta oturan ailesine acı haberi verdi. Şehidin annesi acı haberi alınca fenalık geçirdi. 

Bismil Belediyesi de evinin bulunduğu yerde taziye evi olmadığından, Başakşehir Kahvesinde taziye  kurdu. Şehidin haberini alan yakınları eve akın ederken, 112 sağlık görevlileri şehidin evinin önünde bekletildi.

Şehidin cenazesi Hatay’da düzenlenecek olan askeri törenin ardından sabah saat 08:25 Diyarbakır gönderilecek.

Daha sonra şehidin cenazesi Bismil Şahintepe köyünde Askeri tören ve dini merasiminde sonra Şehintepe köyünde defnedilecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi