Edinilen bilgiye göre, Etimesgut ilçesi Eryaman Tunahan Mahallesi'nde, önceki gün sabah 08.00 sıralarında Tunahan Mahallesi'nde spor yapmak için dışarı çıkan İran uyruklu emekli öğretmen Majid Yahyakhani (60), bir anda karşısına çıkan 8-9 köpeğin saldırısına uğradı. Olayı evinin 13. katından gören bir kişi polise haber verdi.

Yürüyüş yapan birine sokak köpeklerinin saldırdığı ihbarını alan polis ekipleri olay yerine geldiklerinde Yahyakhani'nin cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yeri inceleme raporuna göre cesedin çeşitli yerlerinde çok sayıda 10-15 cm büyüklüğünde açık yaralar ve yırtılmalar olduğu tespit edildi. Ayrıca ot ve bitki parçalarının bulunduğu sırt kısmında ise çok sayıda sıyrıkların bulunduğu belirtildi. İranlı Yahyakhani'nin cesedi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın incelemesinin ardından Keçiören Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Adli Tıp Kurumu'ndan Yahyakhani'nin cesedi alan yakınları, sinir krizi geçirdi. Öte yandan Yahyakhani'nin cenazesi akşam saatlerinde Esenboğa Havalimanı'ndan Tebriz'e götürüldü.

 

Editör: Haber Merkezi