ŞIRNAK - Olay Şırnak'ın Silopi ilçesinde öğle saatlerinde meydana geldi. İki aşiret mensubu öğrencisi arasında çıkan kavga büyüyerek bütün okula sıçradı. Okul yönetiminin polis ekiplerine haber vermesi ile olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri gaz bombaları ile kavgaya müdahale etti.


Çok sayıda ambulansların sevk edildiği aşiret kavgası nedeni ile okul binasında 35 bin TL'ye yakın zarar meydana geldi. Okul bahçesine atılan gaz bombalarından etkilenen 35'i kız 60'a yakın öğrenci fenalaşarak baygınlık geçirdi. Sokak aralarına kaçan öğrencileri kovalayan polis ekiplerine taşlı saldırı düzenlendi.

Yaşanan kavga sonrası olay yerine gelen Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal; yaşanan kavganın sebebini henüz öğrenemediklerini, öğrenciler arasında çıkan kavganın bütün okula yayıldığını ve gaz bombasından etkilenen öğrencilerin ambulanslar ile Silopi Devlet Hastanesine götürüldüklerini belirtti.

Yaşanan aşiret kavgası sonrası okul yarım gün tatil edilirken hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan devam eden kavga daha sonra ilçe merkezine sıçradı. Polislerin gaz bombası ile müdahale ettiği kavgada esnaflar kepenklerini kapatmak zorunda kaldılar ilçede olaylar yer yer devam ediyor..

Editör: Haber Merkezi