Batman Barosu, Memur Sen'inde olduğu STK'lar ve Odalar "Şimdi Kardeşlik Zamanı, Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz" sloganıyla sessiz yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün sonunda yapılan açıklamada "barışı istemek savaşı istemekten daha zor" olduğuna dikkat çekildi.

BATMAN - Saat: 13.00'da Atatürk Parkı önünde başlayan "Şimdi Kardeşlik Zamanı, Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz" yürüyüşü Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne sona erdi. Basın açıklaması okunmadan önce kısa bir konuşma yapan Memur Sen İl temsilcisi M.Şafi Özperk, "Barıştan, kardeşlikten yana olan herkesi selamlıyorum. Akan kanın durması ve gençlerin ölmemesi için bu yürüyüşü yaptık. Van'da yardım edenler sadece Kürtler ve Türkler değil bütün renklerdir. Barışı istemek savaşı istemekten daha zordur. Her türlü vesayeti reddediyoruz. Herkesi bu konuda sesini yükseltmeye ve Statükoya reddetmeye davet ediyoruz" dedi...

Gün Barış ve Kardeşlik Günüdür

Daha sonra basın Açıklamasını okuyan Batman Barosu Yusuf Tanrıseven, bugünün barış ve kardeşlik günü olduğuna dikkat çekti ve Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile tüm halkının imtiyazsız ve önceliksiz eşitliği adına insan olma kimliğimizle burada olduklarını belirtti.

Baskıyı anlayışa, kavgayı diyaloga, silahı kaleme, ölümü ve öldürmeyi yaşamaya ve yaşatmaya dönüştürme niyetinde olduklarını dile getiren Tanrıseven, sözlerini şöyle sürdürdü; "Van'daki enkazlardan bir ve birlikte tek yürek olarak canlarımızı kurtardığımız gibi, yılların birikimi ile toplumsal belleğimizi esir almış sosyal afetimizde çoğalan enkazlarımızdan, canlarımıza can veren temel hak ve özgürlüklerimizi, huzurumuzu ve en önemlisi kardeşliğimizi kurtarma emelindeyiz."

Sesimizi Duyan Var mı?

Tanrıseven, şiddetin rehin aldığı tutsaklığımızı sona erdirmek ve bu topraklarda sözün bitmediğini göstermek için sorunlarımızın çözümünü şiddette aramanın yanlışlığını dile getirmek için "ben de varım" demek için burada toplandıklarını dile getirdi. Tanrıseven, "Sesimizi silahın sesinden daha gür çıkarmak için, her gün bir parçasını toprağa verdiğimiz insanlığımızı belleklerimizin enkazından kurtarmak adına "sesimizi duyan var mı" demek için buradayız" dedi.

(Masum Günaydın, M. Sait Çelik)

Editör: Haber Merkezi