AK Parti Şırnak Milletvekili Dindar: "Şırnak Havalimanı'na Şerafettin Elçi'nin isminin verilmesi bir jesttir" BDP Cizre İlçe Başkanı Bilen: "Şırnak Havalimanı'na, Şerafettin Elçi'nin adının verilmesi hem bu süreç hem de partimiz için sevindiricidir"

Cizre-İdil Karayolunun 20. kilometresindeki Düzova Köyü yakınlarında kurulan, kent merkezine 60, Cizre ilçesine ise 13 kilometre mesafedeki Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 26 Temmuz Cuma günü Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılacak.
 
Açılış öncesinde hazırlıkların sürdüğü ilçede Karayolları 92. Şube Müdürlüğü ekiplerince Cizre İdil Karayolundaki bölünmüş yol ve asfalt çalışmaları tamamlandı. Kentin birçok noktasındaki bilboardlara havalimanın açılışı ile ilgili afişler asıldı.
 
Açılış öncesi gerçekleştirilen hazırlıklara ilişkin AA muhabirine açıklama yapan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, çalışmaların tamamlandığı ve Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini beklediklerini söyledi.
 
Dindar, açılış töreninin ardından havalimanında 10 bin kişiye iftar verileceğini ifade ederek, tüm Şırnaklıları havalimanının açılışına davet etti.
 
"Şırnak Havalimanı'na Şerafettin Elçi'nin isminin verilmesi bir jesttir" diyen Dindar, şunları kaydetti: 
 
"Havalimanımızın isminin Şerafettin Elçi olması çok iyi oldu. Sayın Elçi barışı simgeleyen bir isimdi ve bölgenin bilge insanıydı. Bu jest dolayısıyla Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Başbakanımız Cuma günü Şırnaklıların misafiridir. Başbakanımız bu güzel ve mübarek günde, Hz. Nuh'un memleketinde havalimanımızın açılışını yapacaklardır. Eskiden Şırnak gibi bir yerde havalimanı ve üniversite düşünmek hayaldi ama şimdi AK Parti iktidarında çok şükür bunların hepsi var. Türkiye bundan sonra Şırnak'ın ismini güzelliklerle duysun diye çalışıyoruz."
 
Öte yandan BDP Cizre İlçe Başkanı Mehmet Ata Bilen de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ilçede Elçi'nin ailesi ile karşılayacaklarını belirterek, karşılama programı için ayrıca bir davetiye bastırmadıklarını söyledi.
 
"Şırnak Havalimanı'na, Şerafettin Elçi'nin adının verilmesin hem süreç hem de partimiz için sevindiricidir" diyen Bilen, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretindeki programlara il düzeyinde katılım olması halinde kendilerinin de katılacaklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi