Meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 11. dönem adli yargı hâkim ve savcı adaylarının görev yerleri bilgisayar kurasıyla belirlendi.

YARGITAY VE HSYK ÜYELERİ DE ORADAYDI

304 hakim ve savcı adayının görev yerlerinin belirlenmesi dolayısıyla MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törene, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Hasan Dengiz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tuğgeneral Abdullah Arslan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yargıtay Birinci Başkanvekili Erdal Sanlı, Yargıtay Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi ile bazı Yargıtay ve HYSK üyeleri katıldı.

Törende konuşan HSYK Başkanvekili Hamsici, hâkim savcı adaylarının, bağımsız ve tarafsız yargının kökleşmesine, hızlı ve adil yargının tecellisine katkı sağlayacaklarını ve yargı camiasına güç katacaklarını söyledi.

KİMİ SEVİNDİ KİMİ ÜZÜLDÜ

Törende daha sonra hâkim ve savcı adaylarının görev yerlerini belirleyecek bilgisayar kurası başlatıldı. Ekrana yansıyan isimleri heyecanla bekleyen adaylardan bazılarının sevindiği bazılarının ise üzüldüğü görüldü.

Bazı adaylar ve yakınları, yeni görev yerlerini ellerindeki Adli Yargı Lojman Haritasından bakarak bulmaya çalıştı.

Törene 6 aylık kızı Zeynep ile gelen hâkim adayı Pınar Demir Yılmazel'e kurada Muş Hakimliği çıktı. Yılmazel, görev yerine çok sevindiğini, ancak eşinin Erzurum'da doktor olduğunu belirterek, eş durumundan aynı ilde bulunmalarının sağlanacağını umduğunu söyledi.

Siirt'in Eruh, Şırnak'ın Cizre ilçesi hakimliklerine getirilen bazı kadın adayların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

 

Editör: Haber Merkezi