Polisler savcının talebiyle BBP Genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde inceleme yapıyor.

NE ZAMAN BİTECEĞİ BELLİ DEĞİL

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, aramanın yapıldığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, "Malatya Savcılığı'nın isteği doğrultusunda bir çalışma yapılıyor." dedi. Polislerin arama yaptığını doğrulayan Bakanlık Müsteşarı, "Burada arkadaşlar konuyla ilgileniyor. İnceleme devam ediyor. Ne zaman biteceği henüz belli değil." diye konuştu. 

Basın mensuplarının "Bu bir arama mı çalışma mı?" şeklindeki sorusuna ise Soluk, "Çalışmalar sürüyor." diye cevap verdi.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nın dün yapılan toplantıda çıkartılan arama kararı sonrası Malatya ile birlikte İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'de sabah erken saatlerde operasyon başlatıldı.

YAZICIOĞLU'NUN BAŞINDAKİ SUBAYLAR

GÜL'ÜN AÇIKLAMASI SONRASI OPERASYON BAŞLADI

Operasyon çerçevesinde bazı askeri birlikler ile Sivil Havacılık Kurumu'nda arama yapılmaya başlandı. Malatya'da 2. Ordu Karargâhı'na bağlı bazı birlikler ile askeri lojmanlarda arama yapıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün helikopter kazasına ilişkin "Helikopterin beynini keçiler sökmedi ya" açıklaması sonrası hızlanan soruşturmada polisler savcılığın talimatı doğrultusunda "kaza kırım raporları, enkaz görüntüleri ve buna benzer bulgular için" araştırma yapıyor.

Operasyonlar kapsamında gözaltıların da olacağı belirtiliyor.Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi