ÖRNEK DAVRANIŞ

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Köseli Mahallesi’nde bulunan Köseli İlkokulu ve Ortaokulu’nda, çocukları teknoloji - sosyal medya bağımlılığından korumak ve kitap okumaya özendirmek amacıyla kitap okuma kampanyası başlatıldı. “Anne-baba benimle kitap okur musun” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde ebeveynlerin çocuklar ile birlikte kitap okumasına teşvik ediliyor. Mega Çırçır Fabrikası’nın sponsorluğuyla öğrenci velilerine 220 adet kitap temin edilerek ücretsiz dağıtıldı. Bu süreç sonunda veliler arasında yapılacak değerlendirme sonucuna göre derece yapanlara sponsor firmaca çeşitli ödüller verileceği belirtildi.

Okula sponsor olan Mega Çırçır fabrikası sahibi Musa Çelebi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Okul idareci ve öğretmenleri fabrikamızı ziyaret ederek, Velilere kitap okumak için, “Anne-baba benimle kitap okur musun” projesi hazırladıklarını bir firmanın sponsor olması beklediklerini ifade ettiler. Bizde firma olarak ön ayak olduk.

Günümüz dünyasında özellikle ülkemizde yaşanan sosyal medya bağımlılığına dikkat çeken Musa Çelebi; ülkemizde yaşanan sosyal medya ve teknoloji bağımlılığının tehlikeli bir hal almaya başladığı görülmekte. Aile içerisinde bireylerin kendi aralarındaki iletişimleri bile nerdeyse sona ermekte. Ailede, bir yandan televizyon bağımlılığı, bir yandan da bireylerin ellerinde dizüstü — tablet ve telefonlarla herkesin bir köşede meşgul olduğunu gözlemliyoruz.” İfadelerini kullandı.

KÖSELİ OKULU GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATTI.

Ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Okul Müdürü Muhammed Kaçmaz; “Ebeveynlerin ilk öğretmen ve rol model olması gereken çocuklarına, yanlış örnek olmakla beraber çocukların ihtiyacı olan ilgi ve sevgiyi bile esirgedikleri; çocuklarıyla beraber vakit geçirmeleri, oyun oynamaları gereken zamanları sosyal medyaya ayırdıkları; onlarla birlikte herhangi bir oyun, etkinlik iletişim ve paylaşımda bulunmadıkları gibi acı bir gerçekle karşı karşıyayız.” Dedi.

KAÇMAZ KİTAP OKUMA KAMPANYASI İLE İLGİLİ ŞU DETAYLARI AKTARDI;

Tüm bunlara dikkat çekmek, insanlarımızın ve kamuoyunun dikkatlerini buraya çekerek bir farkındalık oluşturarak bir nebzede olsa velilerimizi bu uykudan uyandırmak ve onlara olması gereken asli yükümlülüklerini hatırlatmak sosyal medyayı yanlış kullanım bağımlılığından kurtarmanın yanı sıra okuma alışkanlığı kazandırmak için;

Velilerimizin evlerinde çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri, paylaşımda bulunmaları ve çocuklarıyla iletişim kurarak bir bağ oluşturmaları amaçlarıyla her anne babanın her gün en az bir saat çocuklarıyla birlikte kitap okumaları için ANNE-BABA BENİMLE KİTAP OKUR MUSUN kampanyasını başlattık.

Bunun için Mega Çırçır Fabrikası’nın sponsorluğuyla velilerimize 220 adet kitap temin edip ücretsiz dağıttık. Bu süreç sonunda velilerimiz arasında yapacağımız değerlendirme sonucuna göre derece yapanlara sponsor firmaca çeşitli ödüller verileceğini de buradan duyurmak istiyorum. Dedi.

Editör: Haber Merkezi