Apple’ın kurucularından milyarder işadamı Steve Jobs, tedavi gördüğü ABD’nin California eyaletinde yaşama veda etti. Kısa bir süre önce kanser nedeniyle Apple’ın CEO’luk görevini terk eden Jobs, 56 yaşındaydı.

Hayat felsefesiyle milyonları kendine hayran bırakan Jobs'un, Stanford üniversitesinde yaptığı mezuniyet konuşması oldukça ses getirmişti.. Steve Jobs'un o konuşmada yaptığı önemli bir vurgu vardı. Hayat felsefesinden ve hayatınındaki küçük dokunuşların öneminden bahsederken en büyük rakibi Microsoft'a da zekice bir gönderme yapmıştı..

EN BÜYÜK RAKİBE GÖNDERME

Microsoft ve Apple. Bilişim dünyasının iki en önemli firması, 20 seneden fazla bir süredir tatlı bir rekabet içerisindeler. Bu süre zarfında birçok ürünü piyasaya sürdüler, birçok hayal kırıklığı yaşadılar. Fakat ne olursa olsun kazanan yine bu ikisi oldu. Bu iki firma arasındaki rekabete Steve Jobs 2007'de şöyle bir gönderme yapmıştı..

Tasarladığı teknoloji ürünleriyle dünyayı değiştiren Apple'ın kurucusu, Steve Jobs, 56 yaşında yaşama veda etti.

Apple'dan yapılan açıklamada, "Steve Jobs'un aramızdan ayrıldığını derin üzüntüyle bildiriyoruz. Steve'in zekası, tutkusu ve enerjisi, hayatımızı zenginleştiren ve geliştiren sayısız buluşun kaynağı oldu. Dünya, Steve sayesinde ölçülemez derecede daha iyi bir yer" denildi.

İşte konuşmasındaki dikkat çekici o satırlar

Doktorumun bana pankreas kanseri olduğumu söylediği işte o an ilk kez yüzyüze geldim ölümle. Umarım o anı, önümdeki 20-30 yıl boyunca bir daha yaşamam. Fakat ölümle yüzyüze gelme anını yaşamış bir kişi olarak size şunu kesinlikle söyleyebilirim: Kimse ölmek istemez. Cennete gideceklerinden emin olan kişiler bile istemezler ölmeyi... Ancak ölüm, hepimizin paylaştığı bir 'ortak nokta'dır. Hiçbirimiz kaçamamışızdır ölümden. Zaten olması gereken de budur. Ölüm, yaşamın tek 'en iyi icadı'dır. Yaşamın tek ve gerçek 'değişim aracı'dır. Yeniye yer açmak için eskinin ortadan kaldırılması gerekir. Şu anda yeni olan sizsiniz, ancak çok da uzak olmayan bir gün, 'eski olan' da siz olacaksınız ve siz de silineceksiniz yaşam sahnesinden. Böyle üzücü ve hatta ürkütücü bir konudan söz ettiğim için üzgünüm ama... Bunların tümü gerçektir.

 Kaynak:Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi