Özgür-Der Üniversite Gençliği imzasıyla düzenlenen eylemde “Dün Hama Bugün Humus, Katliam Sürüyor Suriye Halkı Direniyor, Bs Diktası Yıkılacak İslami Direniş Kazanacak!” yazılı pankart açılırken “Katil Bs Ordusuna Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu!”,  “İnsanlık Onuru Suriye'de Ölmesin!”, “Allah'ın Yardımıyla Zafer Yakındır!”, “Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “Diktatör Beşşar Esad, Katliam Zulüm Fesad!”, “Stop The Massacra İn Syria!”, “Bs Despotizmine de Emperyalist Müdahaleye de Hayır!”, “Biji Azadî Bimre Diktatorî” yazılı dövizler tutuldu.

Eylemde konuşmacı olan Furkan Akdeniz Suriye'de yaşanan katliamlara ve dışarıda geliştirilen tavırlara karşı kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Suriye'de ki zulüm ve katliam rejiminin geri dönülmez bir aşamaya ulaştığını belirten Akdeniz direnişçilere getirilen eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu vurguladı. “İran ve Hizbullah'ın ortaya koyduğu tavrı bütün bu katliama karşı sürdürmesinin bir açıklaması olamaz.” diyen Akdeniz vakıaya İslami açıdan bakılmadığını ifade etti.

Özgür-Der Üniversite Gençliği adına İlyas Çetinkaya'nın okuduğu basın açıklamasında bir yılı aşkın bir süredir Ortadoğu'da gelişen intifada havasına dikkat çekilirken Suriye halkına karşı acımasız bir politika izleyen Esed diktasına lanet edildi. Çeşitli dış müdahale söylemlerini bahane ederek direnişi karalamaya ve Esed zulmünü haklı göstermeye çalışmanın haklı bir yanı olamayacağının belirtildiği açıklamada canla başla mücadele eden Suriye halkının başarıya ulaşması için temennide bulunuldu.

“Berxedan Jiyane Jiyan İslame”, “Uyan Diren Özgürleş”, “Katil Esad Suriye'den Defol”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir”, “Adem'le Hamit'e Hemen Özgürlük”, “Biji Azadî Bimre Diktatorî” sloganlarının atıldığı eylem getirilen tekbirlerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi