Suudi Arabistan'dan dönen Türk hacıları taşıyan otobüs, Suriye'nin Hama kenti yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Otobüs şoförü ile 1 hacının yaralandığı saldırıda Suriyeliler, 5 hacıyı da rehin alıp, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etti.

Kutsal topraklardaki görevlerini tamamlayan Şanlıurfalılar'ı taşıyan Naci Özata yönetimindeki 71 EP 806 plakalı otobüs, Türkiye'ye dönerken Suriye topraklarında silahlı, taşlı ve sopalı saldırıya uğradı. İddiaya göre, Hama ve Humus kentleri yakınlarında silahla ateş edilerek durdurulan otobüse asker üniformalı bir grup, taş ve sopalarla saldırdı. Bu sırada otobüs şoförü Naci Özata silahla, hacılardan Emin Doğan da atılan taşların vücuduna isabet etmesiyle yaralandı. Saldırganlar hacıların paralarını gasp etti, Türkiye ve Başbakan Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulundu. Kimlikleri belirlenemeyen 5 Türk hacıyı da alıkoyan Suriyeliler, otobüsün yoluna devam etmesini istedi.

Yedek şoförün yönetiminde Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'na gelen otobüsün camlarının kırık olduğu kurşun izleri olduğu görüldü. Yaralı şoför Naci Özata, çağrılan ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan hacı Emin Doğan'ın ise Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Şanlıurfalı hacılardan Ahmet Okkaş, İbrahim Tombul, Halil Okkaş, Ahmet Bağdiken, Mehmet Arpacı, İbrahim Dörtgöz, Suriye'de yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Otobüsün silahla ateş edilerek durdurulduğunu belirten hacılar, paralarının da gasp edildiğini söyledi.

5 hacının rehin alınıp kendilerinin salıverildiğini belirten hacılar, Türkiye'ye dönebildikleri için çok mutlu olduklarını, Suudi Arabistan'dan dönen 2 otobüsün de saldırıya uğradığını ileri sürdü. Hacılar, işlemlerinin yapılmasının ardından Şanlıurfa'ya gitmek üzere gümrük kapısından ayrıldı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı: Türk hacıların otobüsüne Suriye sınırında saldırıldı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, ilk haberlere göre saldırının Humus şehrinde yaşandığı belirtildi.

REHİN ALINAN TÜRK HACILAR SERBEST BIRAKILDI

Kutsal topraklardan dönerken Suriye'de saldırıya uğrayan Türk hacılardan rehin alınan 5 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi. Cilvegözü Gümrük Kapısı'na gelen Diyarbakır hacı kafilesinin başkanı Şaban Kılıç, Suriyeliler tarafından rehin alınan Şanlıurfalı 5 kişinin serbest bırakılarak Diyarbakır kafilesine teslim edildiğini söyledi. Hacıların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Kılıç, bu kişilerin kafileyle birlikte Türkiye'ye gelmekte olduğunu sözlerine ekledi.

 

haberler.com

 

Editör: Haber Merkezi